Biskup Vidović sutra u Bolu okuplja svećenike

Novi hvarski biskup mons. Ranko Vidović sastat će se u srijedu, 21. rujna, sa svećenicima Hvarske biskupije na svećeničkoj skupštini u dominikanskomu samostanu Svete Marije Milosne u Bolu.

Bit će to prvi zajednički radni susret biskupa Vidovića s biskupijskim svećenicima, a održat će se na početku pastoralne godine. Na susretu će kao i prijašnjih godina biti definirani važniji pastoralni zadaci, programi i projekti na području Hvarske biskupije.

Prilika za upoznavanje biskupa i svećenika
Iako u Hvarskoj biskupiji ovoga ljeta nije bilo promjena u službama među svećenicima, barem ne dijecezanskim, susret u Bolu prilika je da se novi biskup povjerene mu biskupije još bolje upozna sa svojim najbližim suradnicima, iako je do sada imao uglavnom pojedinačne susrete s njima dok je obilazio župe. Mons. Vidović imenovan je za biskupa trootočke biskupije 4. ožujka ove godine, a zaređen 22. svibnja u hvarskoj katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika.

Mons. Vidović: Želim da otvoreno govorimo o problemima, izazovima i mogućnostima
— Budući da sam postao biskup ove biskupije prije tek nekoliko mjeseci, želja mi je da se na ovoj, našoj prvoj zajedničkoj skupštini, bolje upoznamo i međusobno razmijenimo iskustva i dojmove. Svećenici su prvi suradnici biskupa, stoga želim da na ovoj skupštini u ozračju dijaloga i suradnje otvoreno govorimo o problemima, izazovima i mogućnostima naše Hvarske biskupije, napisao je mons. Vidović u pozivu na godišnju skupštinu, kojoj će i ove godine domaćini biti bolski dominikanci.

Susret počinje misom u samostanskoj crkvi
Biskup Vidović najavio je da će u radnomu dijelu skupštine koji počinje u 10.00 sati izreći svoje prve dojmove i zapažanja te unaprijed pozvao svećenike da se uključe u raspravu te iznesu svoja pitanja i planove. Susret hvarskoga biskupa i svećenika počet će slavljem mise u samostanskom crkvi u 8.30 sati, a završiti zajedničkim ručkom u 13.00 sati.

Hvarski biskup mons. Ranko Vidović (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...