Brački svećenici online pripremaju vjernike za Sinodu

Želeći obogatiti sinodalni hod Hvarske biskupije, Brački dekanat održao je u petak, 3. prosinca, prvi susret pod nazivom “Adventski razgovori” posvećen temi sinodalnosti, javila je Informativna katolička agencija.

Sinodalnost je središnja tema Hvarske biskupije
Budući da je Hvarska biskupija početkom adventa započela intenzivniji sinodalni hod, Brački dekanat “Adventske razgovore”, koji su se prošle godine održavali u nekoliko bračkih župa, posvetio je temi sinodalnosti kao središnjoj temi života Crkve i ove biskupijske zajednice. Razgovorna forma predložena je kao način kojim se želi istaknuti “da smo kao Crkva pozvani čuti jedni druge da bismo bili vjerodostojni slušatelji Duha Svetoga koji uznemirava lažni mir savjesti i u vremenu nesigurnosti osposobljava nas za proročko življenje”.

“Adventski razgovori” mogu se pratiti online
Zbog okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa, ovogodišnji ”Adventski razgovori” mogu se pratiti svakoga petka u 20.00 sati, online na facebook profilu Župe sv. Petra u Supetru, a dostupni su i na youtube kanalu Hvarske biskupije.

Sudjelovao i brački dekan
U prvomu adventskomu razgovoru sudjelovali su don Ivica Huljev, dekan Bračkoga dekanata i župnik Pučišća i Pražnica, don Pavao Gospodnetić, župnik Supetra i Škripa, fr. Karlo Alan Kevo, dominikanac, župni vikar u Bolu i Gornjemu Humcu. Brački dekan podsjetio je da su “Adventski razgovori” i prošle godine održani online te su vjernicima predstavljene određene teme iz župnih zajednica na Braču. — Prve večeri “Adventskih razgovora” posvetit ćemo temi koja je ustvari svakodnevna tema naše Crkve, a u pitanju je Sinoda. Kroz adventsko vrijeme razgovore će usmjeriti tako da bolje razumijemo Sinodu te da nas ti razgovori motiviraju kako bismo Sinodu prihvatili kao crkvenu i obiteljsku stvar, rekao je Huljev.

Sinodalni hod počeo 17. listopada
XVI. redovita opća skupština Biskupske sinode održat će se u razdoblju od listopada 2021. do listopada 2023. godine s temom: Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje, i to na razini mjesne, kontinentalne i sveopće Crkve. U Hvarskoj biskupiji sinodalni hod počeo je 17. listopada kada je hvarski biskup mons. Ranko Vidović slavio svečanu euharistiji u hvarskoj katedrali. Istoga dana u svim župama trootočke biskupije vjernici su uvedeni u sinodalni hod te pozvani na aktivno sudjelovanje u životu crkvene zajednice.

Adventski razgovori” u došašću

Podjelite:

You may also like...