Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Crkva danas slavi Tijelovo, svetkovinu Tijela i Krvi Kristove. Vjernici će se okupiti na svečanim misnim slavljima, a posebnost je tijelovska procesija

Katolička crkva slavi danas, 11. lipnja, Tijelovo, svetkovinu Tijela i Krvi Kristove. Slaveći taj blagdan naglašava vjersku istinu da je Isus pravi Bog i pravi čovjek.

Svečane procesije s Presvetim Sakramentom
Svetkovina se slavi uvijek u prvi četvrtak poslije svetkovine Presvetoga Trojstva, jer je blagdan i sjećanje na ustanovu euharistije koja se dogodila upravo na Veliki četvrtak u dvorani Posljednje večere. Posebnost liturgijskoga slavlja je svečana procesija s Presvetim Sakramentom oko crkve ili ulicama mjesta. U nekim našim mjestima na otoku svečano se za tu prigodu uređuju mali oltari kod kojih se zaustavlja procesija, vjernici mole i pjevaju euharistijske pjesme.

U Bolu svečana misa s procesijom u 19.00 sati
Svetkovina Tijelova svečano će biti proslavljena u svim župama na otoku. Kako javlja lokalni portal boljani.info, u župi Gospe Karmelske u Bolu misa u samostanskoj crkvi slavit će se u 8.0 sati, a u župnoj crkvi u središtu mjesta u 9.00 i 19.00 sati. Nakon večernje mise održat će se procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Kretat će se preko Lože i pored crkvice Sv. Ante do bolske luke gdje će se obaviti blagoslov mreža, brodova i ribarskih brodica, javlja boljani.info.

U gradskoj župi svečano euharistijsko slavlje u 19.00 sati
U župi sv. Petra apostola u Supetru svečano euharistijsko slavlje svetkovine Tijelova je u 19.00 sati u crkvi Navještenja Marijina. Poslije mise održat će se tijelovska procesija. U župi sv. Jeronima u Pučišćima misa će se slaviti u 17.00 sati, a zatim održati svečana procesija. Svečana misna slavlja služit će se i u ostalim bračkim župama.

Katolička Crkva danas, 11. lipnja, slavi Svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Krstove – Tijelovo. U svim bračkim župama održat će se svečana euharistijska slavlja, a posebnost slavlja svetkovine je procesija s Presvetim Sakramentom ulicama mjesta (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...