Crkva sutra slavi svetkovinu Duhova kojom završava uskrsno vrijeme, vraća se slavljenje misa s vjernicima

Ukidanjem posebnih epidemioloških mjera na Braču, a čime je otočanima omogućen povratak prema normalizaciji života i rada, vraća se i ponovno slavljenje misa s vjernicima koje je privremeno bilo obustavljeno zbog pojave žarišta epidemije na otoku. Iako će se mise slaviti s vjernicima, svećenici će trebati osigurati poštivanje epidemioloških preporuka, koje se prije svega odnose na socijalnu distancu u crkvama, kao i dezinfekciju ruku pri ulasku u crkve.

Na blagdan Duhova završava uskrsno liturgijsko vrijeme
Župnik župe sv. Petra apostola u Supetru don Pavao Gospodnetić najavio je danas, 30. svibnja, na Facebooku supetarske župe raspored misnih slavlja za sutra, 31. svibnja, kada Crkva slavi blagdan Duhova kojim završava petesetodnevno uskrsno liturgijsko vrijeme. Mise u župnoj crkvi Navještenja Marijina bit će slavljene u 7.30, 10.30 i 19.00 sati. Nedjeljna euharistija u župi sv. Jelene Križarice u Škripu slavit će se u 9.00 sati.

U Bolu dvije euharistije u župnoj crkvi
U župi Gospe Karmelske u Bolu, u župnoj crkvi u središtu mjesta, mise će se sutra, 31. svibnja, slaviti u 9.00 i 19.00 sati, javlja tamošnji lokalni portal boljani.info. U crkvi Gospe Milosne u sklopu dominikanskoga samostana uvodi se jutarnja tiha misa s početkom u 8.00 sati, dok će se pjevana misa slaviti u 10.30 sati. Portal boljani.info javlja kako će se prije ulaska u crkvu dezinficirati ruke, a u crkvi će biti označena mjesta za sjedenje.

U Pučišćima večeras molitveno duhovsko bdjenje
U župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima mise na svetkovinu Duhova, 31. svibnja, slavit će se u 8.00 i 20.00 sati. Župa sv. Jeronima u Pučišćima javlja kako će se na svetkovinu Duhova mise u crkvi Sv. Jeronima slaviti u 8.00 i 11.15 sati. Večeras u 21.00 sat u župnoj crkvi upriličit će se duhovsko bdjenje kao molitveni uvod u sutrašnju svetkovinu.

Ukidanjem posebnih epidemioloških mjera na Braču, a čime je otočanima omogućen povratak prema normalizaciji života i rada, vraća se i ponovno slavljenje misa s vjernicima koje je privremeno bilo obustavljeno zbog pojave žarišta epidemije na otoku (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...