Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dan sjećanja i molitve za sve preminule

Poslije svetkovine Svih svetih, Katolička crkva obilježava danas, 2. studenoga, Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih. Dan je je to posebnoga sjećanja na preminule, na one koji su nekada bili s nama, ali su nas napustili u ovozemaljskom životu.

Brojni vjernici prisjećaju se svojih najmilijih i obilaze mjesta njihova počivališta
Brojni vjernici i danas će pohoditi grobove svojih najmilijih, paleći svijeće i moleći za njih u tišinu u nadi i vjeri da su njihovi preminuli u zajedništvu s Bogom. Dan je to sabranosti, promišljanja o prolaznosti zemaljskoga života i usmjerenosti prema vječnome životu koji je za kršćane konačni životni cilj.

Svečane euharistije svetkovine Svih svetih slavljene u svim župama
U petak, 1. studenoga, u svim župama na otoku slavljene su svečane mise svetkovine, a brojni vjernici sudjelovali su u liturgijskim slavljima. U gradu Supetru slavljene su dvije euharistije, dopodnevne u župnoj crkvi Navještenja Marijina, dok je poslijepodne misa služena na gradskom groblju Sv. Nikole.

U Supetru će misa za preminule biti služena i na gradskom groblju
I na Dušni dan, u gradskoj župi sv. Petra slavit će se tri euharistije; u župnoj crkvi prva je na rasporedu u 7.30 sati, druga u 10.30 sati, dok će misa za preminule na gradskom groblju biti služena u 15.00 sati.

Na Dušni dan, 2. studenoga, brojni vjernici pohodit će grobove svojih najmilijih koji su ovih dana posebno ukrašeni cvijećem i brojnim svijećama, zaustavljajući se u tihoj molitvi s vjerom u vječni život (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...