Don Ivica Babić traži žurnu pomoć: Za sanaciju i popravak treba osigurati oko sto tisuća kuna

Don Ivica Babić, svećenik u župi Gospe Karmelske u Selcima, uputio je javni apel za prikupljanjem pomoći kako bi se sanirale štete koje je u nedjelju, 19. rujna, prouzročio udar groma na župnoj crkvi.

Podsjećamo da je u ranim jutarnjim satima za nevremena koje je zahvatilo općinu Selca grom oštetio zvonik župne crkve, zatim elektroinstalacije, a šteta je učinjena i na razglasnomu sustavu unutar crkve Krista Kralja. Došlo je i do odrona gromada kamenja zbog čega pukom srećom nitko nije stradao.

Potrebna je žurna sanacija i popravak
— Udar groma prouzročio je oštećenje zvonika župne crkve Krista Kralja, kao i velika oštećenja na postojećim elektroinstalacijama, zvonima i razglasnom sustavu unutar crkve, pojasnio je župnik Babić. Naglasio je kako je za žurnu sanaciju i popravak te instalaciju novoga gromobrana potrebno osigurati gotovo 100.000 kuna.

Evo kako je moguće donirati sredstva za obnovu
— Pozivamo vas da u okviru vaših mogućnosti donirate potrebna sredstva za obnovu. Vašu pomoć možete uplatiti na žiro račun župe Gospe Karmelske broj IBAN HR3524070001100623988 ili u župnom uredu Selca, objavio je na Facebooku župnik Babić.

zvonik crkve Krista Kralja u Selcima (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...