Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Don Ivica Huljev iz Pučišća poručio vjernicima: “Nimalo ugodna pomisao da ćemo u najsvetijem tjednu biti lišeni obredih slavlja”

Danas je 5. korizmena nedjelja, poznatija pod nazivom “Gluha” koja prethodi Nedjelji muke Gospodnje, odnosno Cvjetnici koja će ove godine kao i Uskrs biti slavljena bez sudjelovanja vjernika, a prema odredbi hrvatskih biskupa.

Javio se pučiški župnik
Tim povodom župnik župe svetoga Jeronima u Pučišćima i svetoga Antuna opata u Pražnicama don Ivica Huljev, ujedno brački dekan, uputio je poruku vjernicima župa o kojima vodi duhovnu skrb prema odluci hvarskoga biskupa mons. Petra Palića.

Neka nam ne isplasne vjera u kućnoj Crkvi
— Pred vratima smo Velikoga tjedna. Nimalo nije ugodna pomisao da ćemo u najsvetijem tjednu biti lišeni obrednih slavlja. Ako nam briga za zdravlje svakoga pojedinca priječi zajedništvo oltara, neka nam ne splasne vjera u kućnoj Crkvi, istaknuo je u poruci pučiški župnik, potaknuvši vjernike da njeguju “kućnu Crkvu”.

Živ i djelatan Krist najljekovitije antitijelo
— Živ i djelatan Krist u kućnoj Crkvi je najljekovitije antitijelo u osnaživanju vjernikoga zajedništva kad se kao Crkva opet nađemo oko euharistijskoga stola, poručio je svećenik Huljev, zaželjevši vjernicima svako dobro.

Od sutra dostupna snimka župnikove propovijedi
Najavio je da će u ponedjeljak, 30. ožujka, na facebook stranici pučiške župe biti objavljena zvučna snimka kratke župnikove propovijedi.

— Živ i djelatan Krist u kućnoj Crkvi je najljekovitije antitijelo u osnaživanju vjernikoga zajedništva kad se kao Crkva opet nađemo oko euharistijskoga stola, poručio je vjernicima župnik u Pučišćima i Pražnicama don Ivica Huljev, zaželjevši im svako dobro (izvor: Vilma Jelinčić)

Podjelite:

You may also like...