Don Marko Plančić: Ako nam nije teško svaki dan doći u trgovinu kupovati namirnice onda valjda nije teško doći u samostan

Mladi dušobrižnik u trima bračkim župama, Nerežišćima, Donjem Hummcu i Dračevici, don Marko Plančić na Facbooku župe danas, 8. siječnja, ponovno je pozvao vjernike da pripaze na način kako naručuju mise, odnosno daju misne intencije.

Župnik Plančić poručio je da se misne intencije “ne daju župniku na ulici ili u župnoj crkvi i ne naručuju pozivom na župni ured”.

Knjiga se nalazi u samostanu časnih sestara
— Ponavljamo da se knjiga misnih intencija nalazi u samostanu časnih sestara. Najidealnije je da osobno dođete i to iza dnevne svete mise (oko 16.30 sati) i naručite svoje intencije. Jednom kada ih zapišemo na naručene datume oni će ostati zapisani i slavljeni na dane kada ste ih naručili. Eventualno u slučaju više sile morat ćemo ih prebaciti na drugi datum, naglasio je župnik.

Stariji i nemoćni mogu nazvati samostan
— Ako nam nije teško svaki dan doći u trgovinu kupovati namirnice onda valjda nije teško doći u samostan i naručiti intencije za cijelu godinu. Stariji i nemoćni mogu slobodno svakoga dana oko 13.00 sati nazvati samostan časnih sestara i putem telefona naručiti svoje intencije, objavio je župnik, zamolivši vjernike da se pridržavaju napomena.

don Marko Plančić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...