PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Don Marko Plančić iz Nerežišća: Izražavam svoju duhovnu blizinu u ovim vremenima izolacije

Don Marko Plančić, župnik Nerežišća, Dračevice i Donjega Humca, uputio je svoju poruku vjernicima župa koje su mu povjerene, a koje je preuzeo 1. rujna protekle godine prema odluci hvarskoga biskupa mons. Petra Palića.

Ne možemo biti zajedno
— Dopustite mi da vam najprije kao župnik izrazim svoju duhovnu blizinu u ovim vremenima izolacije kad ne možemo biti zajedno i slaviti Gospodina. Nadam se da su zato u vašim kućama aktivne kućne Crkve okupljene u zajedničkoj obiteljskoj molitvi, poručio je vjernicima brački svećenik uoči Velikoga tjedna koji će započeti 5. travnja obredima Nedjelje muke Gospodnje, poznatije kao Cvjetnica.

Pokušat ćemo oživjeti ljepotu Velikoga tjedna
U želji da njegova poruka dođe do što više vjernika, župa je aktivirala i facebook stranicu na kojoj će se prenositi obredi Velikoga tjedna. — Svi vi koji želite možete svete mise pratiti i preko društvene mreže. U ovim okolnostima nažalost moći će biti prisutni samo četvorica pjevača. Uz njihovu pomoć i pjevanje pokušat ćemo oživjeti ljepotu Velikoga tjedna kakvu nam memorija pamti, poručio je župljanima don Marko, napomenuvši kako će nova facebook stranica poslužiti za objavljivanje obavijesti i oglasa koji se odnose na župe.

Obredi Cvjetnice počinju u 10.00 sati
Nerežiški župnik najavio je da će obredi Cvjetnice početi u 10.00 sati u župnoj crkvi u Nerežišćima.

— Dopustite mi da vam najprije kao župnik izrazim svoju duhovnu blizinu u ovim vremenima izolacije kad ne možemo biti zajedno i slaviti Gospodina. Nadam se da su zato u vašim kućama aktivne kućne Crkve okupljene u zajedničkoj obiteljskoj molitvi, poručio je vjernicima brački svećenik don Marko Plančić uoči Velikoga tjedna koji će započeti 5. travnja obredima Nedjelje muke Gospodnje (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...