Grad Supetar

Don Marko Plančić: Ukoliko netko želi blagoslov obitelji na starinski način, neka se prethodni javi za dogovor

Don Marko Plančić, župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice, najavio je na Božić da će se danas, na blagdan Svete obitelji, 26. prosinca, u tijeku misnoga slavlja blagosloviti voda za blagoslov obitelji.

No, ni u tim župama Bračkoga dekanata, kao ni u gradskoj župi sv. Petra apostola u Supetru o čemu smo već pisali te u većini ostalih župa na otoku, neće se održati tradicionalni blagoslov obitelji obilaskom obiteljskih domova. Župnik Plančić objavio je na facebook stranici župe da će se blagoslov obitelji održati danas na misnim slavljima.

Župnik: Bilo bi lijepo da je barem jedan član obitelji prisutan na misi
— U Dračevici i Donjemu Humcu ovu nedjelju tijekom svetoga misnoga slavlja blagoslovit ćemo vodu za blagoslov obitelji, obnoviti krsna obećanja te blagosloviti obitelji nazočne na misnome slavlju. Bilo bi stoga lijepo da je barem jedan član od svake obitelji u mjestu prisutan na misi, poručio je župnik triju bračkih župa.

Treba se prethodno javiti za dogovor
— Ukoliko netko želi blagosloviti obitelj na starinski način, tj. na način da župnik pohodi obitelj molimo da se prethodno javite kako bi dogovorili dan i sat pohoda, istaknuo je župnik Plančić. Dodao je da vjernici blagoslovljenu vodu mogu ponijeti kućama zajedno s prigodnim darovima koji će biti pripremljeni te će se  nalaziti u kuvertama na stolu za crkveni tisak.

don Marko Plančić, župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice (foto: BRAČ danas/iz arhive)

Podjelite:

You may also like...