Don Pavao Gospodnetić: Svakako ohrabrujući podatak

Župa sv. Petra apostola u Supetru objavila je početkom godine župnu statistiku za proteklu godinu. Običaj je to i u drugim župama da se na misama zahvalnicama koje se slave na Staru godinu, 31. prosinca, objave podaci o broju krštenih, umrlih i vjenčanih u godini na izmaku.

Župnik Gospodnetić: Svakako ohrabrujući podatak
Prema objavljenim podacima, u gradskoj župi u 2021. godini bilo je 28 krštenja, 23 umrlih i 7 vjenčanja. — Prema župnim knjigama u Supetru je više rođenih nego umrlih. To je svakako ohrabrujući podatak. Ipak, za stvarnu sliku trebalo bi uzeti u obzir podatke matičnoga ureda jer matice župe ne daju realnu sliku, rekao je za BRAČ danas supetarski župnik.

Najstariji preminuli imao je 94 godine, a najmlađi 43 godine
Prvo krštenje u Supetru obavljeno je 6. veljače, a posljednje u lanjskoj godini 12. prosinca. Što se tiče umrlih, prva osoba preminula je početkom godine, 5. siječnja, i to Rajka Vušković, rođena 1936. godine, dok je posljednji u protekloj godini preminuo Hrvoje Damjanović, 14. prosinca, a rođen je 1978. godine. Damjanović je bio ujedno i najmlađi među preminulima u godini koja je završila. Najstarija osoba preminula prošle godine je Juraj Vranković, rođen 1927. godine.

Prvo vjenčanje održano tek 17. travnja
Sakrament braka, prvi u prošloj godini, sklopljen je 17. travnja, a posljednji 21. studenoga.

U Škripu više umrlih
Prema podacima supetarskoga župnika, u župi sv. Jelene Križarice u Škripu krštene su 2 osobe, obavljeno je 10 ukopa, a sklopljena su 2 vjenčanja.

Župnik Gospodnetić dodao je da je u Supetru prošle godine bilo 53 krizmanika, i to u dvije generacije, i 24 prvopričesnika.

detalj s božićne mise koju je u župnoj crkvi u Supetru slavio don Pavao Goospodnetić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...