PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Don Pavao Gospodnetić u noći uskrsnoga bdjenja poručio vjernicima koji su pratili prijenos slavlja u svojim domovima: “Neka svjedočanstvo vjere bude izrečeno u obitelji”

Vazmeno bdjenje u crkvi Navještenja Marijina u Supetru danas, 11. travnja, na Veliku subotu predvodio je supetarski župnik don Pavao Gospodnetić. Uskrsno bdjenje započelo je Hvalospjevom uskrsnoj svijeći koji je otpjevao bogoslov Tonči Prugo.

Prijenos vazmenoga bdjenja osiguran na facebook stranici župe
Obrede vazmenoga bdjenja slavio je bez sudjelovanja vjerničkoga puka, a obredima su u župnoj crkvi nazočile redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi. Vjernici su obrede uskrsnoga bdjenja mogli pratiti u prijenosu na facebook stranici župe Supetar, kao i sve dosadašnje obrede Velikoga tjedna.

Najsvečanija noć za kršćane
— Ovo je za nas kršćane najsvečanija noć, noć u kojoj je prva Crkva primala nove članove. Prvi su kršćani tako u jednu noć povezali radost Uskrsa s radošću primanja novih članova. I koliko god se mi sada u crkvi trudili, ne možemo stvoriti tu radost i svečanost bez vas koji nas pratite putem prijenosa, rekao je supetarski župnik, osvrnuvši se na okolnosti slavlja ovogodišnjega Uskrsa za kršćane.

Prepričavajte Isusov život u vašim obiteljima
Naglasio je kako čovjek u svemu lošemu treba prepoznati i nešto dobro. — I dok je ova noć za kršćane najsvetija, za naše preteče u vjeri, židovski narod, to je jedna druga noć, Pashalna noć. Židovi su slavili Pashu, prijelaz preko Crvenoga mora. Za obiteljskim stolom najstariji član prepričavao je okupljenima za obiteljskim stolom izlazak židovskoga naroda iz Egipta. Kako bi bilo dobro kada biste vi sada u vašim obiteljima tako prepričavali Isusov život i ono što se dogodilo s njime, rekao je u propovijedi uskrsnoga bdjenja don Pavao Gospodnetić.

Čestitao Uskrs vjernicima
— U okviru slavlja ovoga Uskrsa neka svjedočanstvo vjere bude izrečeno u obitelji. Svima vama koji nas pratite i sudjelujete u euharistijskom slavlju neka je sretan i blagoslovljen Uskrs, zaželio je vjernicima supetarski dušobrižnik. Euharistijsko slavlje svetkovine Uskrsa održat će se ujutro u 9.00 sati. Vjernici će svečanu euharistiju moći pratiti također u prijenosu na facebook stranici župe.

Obrede vazmenoga bdjenja u crkvi Navještenja Marijina u Supetru predvodio je večeras, 11. travnja, župnik don Pavao Gospodnetić. U župnoj crkvi slavlju uskrsnoga bdjenja iz zdravstvenih razloga nisu mogli sudjelovati vjernici, ali im je praćenje liturgijskoga slavlja omogućeno preko facebook stranice župe (izvor: Župa Supetar)

Podjelite:

You may also like...