Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Don Pavao Gospodnetić u video poruci: “Pokazala se sva naša sebičnost. Radnice u trgovinama posljednja su linija obrane našega koliko-toliko normalnoga života”

Iako su zbog epidemije koronavirusa obustavljena sva događanja u našim crkvama svećenici Bračkoga dekanata nastoje djelovati putem interneta, i to društvenih mreža.

Svećenik don Pavao Gospodnetić iz Postira, župnik župe sv. Petra apostola u Supetru i sv. Jelene Križarice u Škripu, proteklih se dana obratio kratkom video porukom preko facebook stranice vjernicima župa koje su mu povjerene.

Situacija u društvu postaje sve ozbiljnija
— Kako situacija u društvu postaje sve ozbiljnija, sve su češći glasovi o Božjoj kazni. Ima i onih koji nam govore o Bogu Spasitelju, o Bogu koji trpi s nama i u nama. Ako ovo nije Božja kazna, znači li to da trebamo ostati isti? Korizma je svake godine poziv na obraćenje. Vjerojatno ćemo ove godine taj poziv shvatiti malo ozbiljnije. U čemu se obratiti? Svatko od nas treba pronaći svoj put, svoj način, svoje obraćenje, ističe u svojoj poruci supetarski župnik.

Don Pavao Gospodnetić: “Nikako da se dogovorimo oko toga kako im treba jedan neradni dan”
Podsjetio je i na takozvani “grijeh struktura”, pojasnivši da se radi o grijehu koji postaje dio svakidašnjega života. Osvrnuvši se na brojna zatvaranja različitih objekata zbog epidemije novoga smrtonosnog virusa, brački svećenik se osvrnuo na radnike u trgovinama. — Tko to radi u našim trgovinama? Nisu li to iste prodavačice i prodavači koji inače imaju ispodprosječne plaće? Nisu li to one prodavačice koje teško dobiju ugovor na neodređeno vrijeme, jer ne daj Bože mogle bi zatrudnjeti. Nisu li to prodavačice koje rade nedjeljom i blagdanom i nikako da se dogovorimo oko toga kako im treba jedan neradni dan, istaknuo je u video poruci župnik gradske župe na Braču.

I što je ostalo od svega toga?
— U ovim trenucima pokazuje se ispraznost svih naših priča i sva naša sebičnost. Govorili smo: ‘Mi bismo se možda i navikli na neradnu nedjelju, ali kako bi to turisti uspjeli. Mi smo turistička zemlja’. I što je ostalo od svega toga? Ostale su radnice kao posljednja linija obrane našega koliko-toliko normalnoga života, poručio je brački svećenik.

Neka ih dobri Bog blagoslovi i čuva
Svoju video poruku don Pavao je zaključio ozbiljnim pozivom: — Odvratimo se kao društvo od zlih puteva i izgradimo neki ispravniji odnos prema radnicima i radnicama u našim trgovinama. Neka ih dobri Bog blagoslovi i čuva na njihovim radnim mjestima.

— U ovim trenucima pokazuje se ispraznost svih naših priča i sva naša sebičnost. Govorili smo: ‘Mi bismo se možda i navikli na neradnu nedjelju, ali kako bi to turisti uspjeli. Mi smo turistička zemlja’. I što je ostalo od svega toga? Ostale su radnice kao posljednja linija obrane našega koliko-toliko normalnoga života, poručio je brački svećenik don Pavao Gospodnetić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...