Don Pavao Gospodnetić u župnom listiću dotaknuo se turizma i poručio: “Bude li naš rad protivan Božjem promislu, koliko god da zaradili, bit će nam na štetu”

Župnik gradske župe sv. Petra apostola u Supetru don Pavao Gospodnetić osvrnuo se u komentaru župnoga listića od 26. srpnja, uz ostalo, i na turizam u kontekstu poruke o geslu “Moli i radi” sv. Benedikta.

Za život sudbonone stvarnosti posve su jednostavne
— Čini se tako jednostavno, gotovo banalno, da i ne razumijemo što je u njemu toliko vrijedno i zašto se toliko citira. No često su one važne i za život sudbonosne stvarnosti posve jednostavne, ističe supetarski župnik, ponudivši vjernicima na razmišljanje odnos prema zemaljskim dobrima. Istaknuo je kako “zemaljska dobra sama po sebi nisu zla”, štoviše, kako piše, “ona su dobra” te kako je važno ispravno se služiti tim dobrima.

Sezona će biti dosta lošija nego inače
U svojoj tjednoj poruci dotaknuo se i teme turizma, ustvrdivši kako je ljeto u ovim krajevima zbog turizma na poseban način radno. — Ove godine pandemija koronavirusa učinila je svoje. Sezona će biti dosta lošija nego inače. No i u ovakvoj “lošoj” turističkoj sezoni može nam biti od koristi razumijevanje odnosa rada i molitve. Jer bude li naš rad suprotan Božjem promislu, koliko god da zaradili, bit će nam na štetu. Bude li sukladan Božjem promislu, bit će nam na dobro i na izgradnju, poručio je supetarski župnik.

– I u ovakvoj “lošoj” turističkoj sezoni može nam biti od koristi razumijevanje odnosa rada i molitve. Jer bude li naš rad suprotan Božjem promislu, koliko god da zaradili, bit će nam na štetu. Bude li sukladan Božjem promislu, bit će nam na dobro i na izgradnju, poručio u župnom listiću uz nedjelju, 26. srpnja, župnik župe sv. Petra u Supetru don Pavao Gospodnetić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...