Grad Supetar

Svećenik don Ranko Vidović je novi hvarski biskup

Apostolska nuncijatura u Zagrebu i Biskupski ordinarijat u Hvaru obavili su danas, 4. ožujka, točno u podne odluku pape Franje kojom je svećenika don Ranka Vidovića imenovao novih hvarskim biskupom.

Don Ranko Vidović svećenik je Splitsko-makarske nabiskupije, a trenutno se nalazi na službi župnika Gospe od Otoka u Solinu.

Novi hvarski biskup iz Vidonja
Don Ranko Vidović rođen je 6. svibnja 1961. u Vidonjama od roditelja pok. Gabrijela i pok. Anđe r. Ćerlek kao treće od jedanaestero djece. Nakon završene osnovne škole u Mliništu kod Metkovića, pohađa sjemenišnu gimnaziju u Splitu (1976. – 1980.). Potom upisuje Teologiju u Splitu kao bogoslov Splitsko-makarske nadbiskupije. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1986. u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu. Od 1986. do veljače 1988. vršio je službu župnoga vikara u Kaštel Kambelovcu. Zatim je preuzeo službu župnika Župe Gospe od Milosrđa u Splitu gdje je ostao do 2014. godine.

U više saziva bio član prezbiterskoga i pastoralnoga vijeća
Iste godine imenovan je župnikom i upraviteljem prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu te dekanom Solinskoga dekanata. Osim toga, u više saziva bio je član nadbiskupijskoga prezbiterskoga i pastoralnoga vijeća.

U podne zazvonila zbona s crkava Hvarske biskupije
Točno u podne oglasila su se zvona sa svih crkava Hvarske biskupije u znak radosti zbog imenovanja novoga biskupa trootočke biskupije koji će u biskupskoj službi nasljediti mons. Petra Palića.

papa Franjo imenovao je danas, 4. ožujka, novim hvarskim biskupom svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije don Ranka Vidovića koji će u biskupskoj službi nasljediti mons. Petra Palića (izvor: ika.hr)

Podjelite:

You may also like...