Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

DOŠLO DO PREOKRETA Zbog ozbiljnih okolnosti sa zarazom na Braču zabranjeno slavljenje misa s vjernicima u svim župama

Iako smo upravo večeras objavili vijest da će se sutra, 10. svibnja, prema preporuci hvarskoga biskupa mons. Petra Palića mise slaviti u svim bračkim župama, osim u Nerežišćima, Donjemu Humcu i Dračevici, došlo je do preokreta.

Odluka zbog situacije s koronavirusom
Župa sv. Jeronima u Pučišćima objavila je večeras na Facebook stranici kako se mise ipak neće slaviti s vjernicima u svim župama na otoku te biskupski vikar za Brač don Ivica Huljev, župnik u toj bračkoj župi, moli za razumijevanje s obzirom na prethodno poslanu poruku oko slavljenja misa s vjernicima. Obavijest sličnoga sadržaja objavljena je i na Facebook stranici župe sv. Petra u Supetru s napomenom kako će se nedjeljna euharistija u Supetru s početkom u 9.00 sati moći pratiti preko Facebooka župe. Odluka o obustavljanju misa s vjernicima stigla je u trenutku nepovoljnoga epidemiološkoga stanja na otoku s obzirom da je došlo do proboja koronavirusa te su do sada od toga virusa oboljele 22 osobe.

Zbog stanja koje se ubrzano mijenja
— Računajući na vaše razumijevanje glede nužnosti promjene nedavno donesene obavijesti, i to zbog stanja koje se ubrzano mijenja, dužan sam vas obavijestiti da se zbog ozbiljnosti okolnosti sa zarazom koronavirusa na Braču, sukladno biskupovu usmenom priopćenju i dopuštenju, obustavlja slavljenje misa s narodom do opoziva. Dakle, već u sutra u nedjelju, 10. svibnja, na cijelome otoku Braču neće biti svetih misa s narodom, stoji u novoj obavijesti biskupskoga vikara na Braču don Ivice Huljeva.

— Računajući na vaše razumijevanje glede nužnosti promjene nedavno donesene obavijesti, i to zbog stanja koje se ubrzano mijenja, dužan sam vas obavijestiti da se zbog ozbiljnosti okolnosti sa zarazom koronavirusa na Braču, sukladno biskupovu usmenom priopćenju i dopuštenju, obustavlja slavljenje misa s narodom do opoziva, objavio je na Facebooku župe sv. Jeronima u Pučišćima biskupski vikar na Br aču don Ivica Huljev (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...