Dušobrižnik don Marko Plančić iz Nerežišća poručio vjernicima: “Nemam ništa protiv govora na groblju”

Dušobrižnik u Nerežišćima, Donjemu Humcu i Dračevici don Marko Plančić u najnovijoj objavi na Facebook stranici Župe Nerežišća obratio se u subotu, 7. studenoga, vjernicima s nekoliko napomena koje se odnose na obred katoličkoga sprovoda.

Njegove poticaje prenosimo u cijelosti:

Pričekajte kraj obreda ukopa
— Poštovani vjernici, kao župnik volio bih da uzmete u obzir nekoliko napomena u vezi sprovoda. Najprije što se tiče obreda ukopa na groblju, bilo bi dobro ukoliko ste već odabrali katolički sprovod da on doista događajem, slikom i prilikom bude katolički. Neprimjereno je da se usred jednoga katoličkog obreda pjevaju profane pjesme usred tolikih naših crkvenih pjesama koje pjevaju o uskrsnuću. Ako već imate želju da se otpjeva neka profana pjesma molimo pričekajte kraj obreda ukopa, objavio je župnik.

Nemam ništa protiv govora na groblju
— Osobno nemam ništa protiv govora na groblju, no kad je jednom već počela molitva i obred ukopa bilo bi isto tako dolično da se pričeka sam kraj obreda ukopa i da se s govorima počne nakon ili netom prije svećenikova blagoslova. Nadam se kao župnik da ćete ove napomene uzeti k srcu i o njima ubuduće voditi računa, poručio je svećenik don Marko Plančić.

— Neprimjereno je da se usred jednoga katoličkog obreda pjevaju profane pjesme usred tolikih naših crkvenih pjesama koje pjevaju o uskrsnuću. Ako već imate želju da se otpjeva neka profana pjesma molimo pričekajte kraj obreda ukopa, stoji u poruci koju je na Facebooku objavio župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice don Marko Plančić (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...