PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Ekipa iz snova” pokazala umijeće u kićenju bora i pravljenju jaslica. Don Marko Plančić: Mladi imaju osjećaja za svoje mjesto i župnu crkvu

Don Marko Plančić, župnik u Nerežišćima, Donjemu Humcu i Dračevici, ostao je ugodno iznenađen mladima iz njegove župe Gospe Karmelske, koji su se u subotu, 19. prosinca, uoči četvrte adventske nedjelje, zauzeli i odlučili svoje vrijeme darovati župi te napraviti jaslice i urediti božićne jelke u župnoj crkvi.

Bila je to, kako je objavio župnik Plančić, “ekipa iz snova” koja je, naglašava, “stvorena za kićenje i pravljenje jaslica”.

Hvala vam do neba
— Naš Paulo, Mirela, Toni, Kate, Mika, Zana i Neno pokazali su popodne svoje umijeće kreativnosti u kićenju borova i pravljenju jaslica u našoj župnoj crkvi. Ono zbog čega smo posebno ponosni jest činjenica da je riječ o srednjoškolskoj i osnovnoškolskoj djeci koji su danas cijelo popodne posvetili ovom poslu. Dragi naši do neba vam hvala, ponosno je istaknuo nerežiški župnik, oduševljen mladima koji su jaslice napravili u podnožju središnjega oltara.

Župnik: Dao Bog da ovakvih u budućnosti bude i više
Župnik Plančić pri tom je naglasio: — Ovo je lijep dokaz kako i naša mladost ima osjećaja za svoje mjesto i župnu crkvu. Dao Bog da ovakvih u budućnosti bude i više. Dušobrižnik je u svojoj poruci objavljenoj na Facebook stranici župe zahvalio i Ranku i Toniju Filipiju koji su, kako je naglasio, ubrali borove te ih postavili u svetište crkve, kao i redovnici s. Justini koja je pomogla u u kićenju i pravljenju jaslica. Za mahovinu je pak bio zadužen Josip Franulić.

Jaslice su u župnoj crkvi u Nerežišćima postavljene u podnožju središnjega oltara (izvor: Facebook Župa Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...