Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Franjevačke pučke misije od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima pod vodstvom fra Ivana Matića iz Kuće susreta “Tabor”

Pod biblijskim geslom “Danas mi je boraviti u tvojoj kući”, u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima, od 1. do 8. ožujka održat će se Franjevačke pučke misije. Voditelj će biti fra Ivan Matić, svećenik Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda, iz Kuće susreta “Tabor” i njegova subraća franjevci.

Franjevačke pučke misije počinju misom koju predvodi biskupski vikar za Brač
Program počinje u nedjelju, 1. ožujka, misnim slavljem u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, koje će u 19.00 sati predvoditi biskupski vikar za otok Brač dekan otoka Brača don Ivica Huljev, koji se nalazi na službi župnika u Pučišćima. Franjevačke pučke misije imat će i svoj sedmodnevni program. Prvoga dana, u ponedjeljak, tema će biti “Poziv i poslanje”, u utorak “Zajedništvo”, u srijedu “Svjedočanstvo”, u četvrtak “Euharistija”, u petak “Milosrđe”, dok će u subotu, pretposljednjega dana, tema razmišljanja biti “Blažena Djevica Marija”.

Biskup Palić predvodi završno misno slavlje
Posljednji dan Franjevačkih pučkih misija bit će u znaku Dana zajedništva, zahvale i poslanja, a završno misno slavlje u 11.00 sati predvodit će biskup trootočke biskupije mons. dr. Petar Palić.

Dan započinje molitvom pred Presvetim
Svaki dan Franjevačkih pučkih misija započet će u 8.30 sati molitvom pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom u župnoj crkvi. Od 9.00 do 12.00 sati vjernici će imati mogućnost za razgovor s voditeljem susreta i franjevcima koji će biti u pratnji te za pripremu i slavlje sakramenta pomirenja. U 12.00 sati u crkvi će se moliti Srednji čas, a vjernicima će biti udijeljen blagoslov s Presvetim. Susreti s franjevcima nastavljaju se popodne u 16.00 sati, dok će se u 18.00 sati u crkvi održati nagovor o temi dana. Pobožnost svete krunice molit će se u 18.30 sati, a dan će završavati slavljem mise u 19.00 sati.

Više susreta u tijeku programa
U tijeku Franjevačkih pučkih misija bit će upriličeni različiti susreti s voditeljem Matićem i franjevcima. Prema najavama, susreti će se održati s djecom i djelatnicima Dječjega vrtića “Grdelin”, učiteljima i učenicima Osnovne škole Vladimira Nazora, zatim s predstavnicima lokalne vlasti, različitim zborovima, ministrantima, vjeroučenicima škola i mladima te redovnicama otoka Brača koje djeluju u nekoliko bračkih župa. U Postirima, gdje će se održati sedmodnevne pučke misije, žive i djeluju redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi u samostanu Svete Obitelji.

Pod nazivom “Danas mi je boraviti u tvojoj kuci”, u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima, od 1. do 8. ožujka održat će se Franjevačke pučke misije. Voditelj će biti fra Ivan Matić, svećenik Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda, iz Kuće susreta “Tabor” i njegova subraća franjevci (izvor: tabor.hr)

Podjelite:

You may also like...