PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Franjevci Jakov Prcela i Luka Norac Kevo spomenut će se 30. obljetnice svećeništva na proslavi sv. Ivana Krstitelja, župne svetkovine u Povljima

Franjevci splitske provincije Presvetoga Otkupitelja iz samostana Sv. Martina biskupa u Sumartinu fra Luka Norac Kevo i fra Jakov Prcela spomenut će se 30. obljetnice svećeničke službe na blagdan sv. Ivana Krstitelja, u srijedu, 24. lipnja, u Povljima.

Zaređeni za svećenike 24. lipnja 1990. godine u Splitu
Za svećenike su zaređeni 24. lipnja 1990. godine u konkatedralnoj crkvi Sv. Petra u Splitu po rukama ondašnjega splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Ante Jurića. — Nećemo slaviti obljetnicu, ali ćemo se u molitvi prisjetiti toga događaja, i to na slavlju župne svetkovine u Povljima, rekao nam je fra Luka Norac Kevo, najavljujući slavlje sv. Ivana Krstitelja u župi koja mu je povjerena na upravljanje.

Misno slavlje predvodi fra Damjan Čovo
Vjernici u Povljima župnu svetkovinu proslavit će svečanim misnim slavljem koje će u 18.00 sati predvoditi fra Damjan Čovo, franjevac splitske provincije, na službi u franjevačkoj misiji u Njemačkoj. Uz predvoditelja slavlja suslavit će franjevci tamošnjega samostana Sv. Martina biskupa i svećenici Bračkoga dekanata. Poslije mise održat će se procesija s kipom Sv. Ivana Krstitelja ulicama Povalja kojom će završiti crkveno slavlje.

I ovogodišnje crkveno slavlje župne svetkovine sv. Ivana Krstitelja u Povljima završit će svečanom procesijom s kipom Sv. Ivana Krstitelja ulicama mjesta i po obali (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...