Grad Supetar

Glazbom čestitali Božić svojim sugrađanima

Božićni koncert pod nazivom “Radujte se” održan je već tradicionalno danas, na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, u crkvi Navještenja Marijina u Supetru.

Božićna glazbena kartulina okupila je glazbene sastave toga grada, a održana je u nazočnosti više posjetitelja koji su dobro ispunili župnu crkvu.

Na koncertu su nastupili: Crkveni zbor Sv. Cecilije pod ravnanjem s. Silvane Jukić, zatim Dječji zbor kojim je također ravnala s. Jukić. Božićnim repertoarom publici su se predstavili i ženska klapa “Alegrija” i Tamburaški sastav Supetar kojim je ravnao prof. Daniel Kelava, učitelj glazbene kulture u Osnovnoj školi u Supetru.

Glazba najdublje pogađa i dira
Supetarski župnik don Pavao Gospodnetić u prigodnoj riječi zahvalio je izvođačima na nastupu i publici na dolasku. — Glazba je umjetnost koja nas najdublje pogađa i dira, i dok je slušamo ponese nas gdje nikada ne bismo otišli da nas glazba nije odnijela. Zato čestitam svima vama koji ste nastupali. Iza spontane lakoće vašega nastupa stoje probe i napor. To treba podcrtati i cijeniti, rekao je okupljenima supetarski župnik.

Supetarski župnik: Glazbene škole nisu dovoljne
Naglasio je važnost klapa, pjevačkih društva i tamburaških sastava u njegovanju glazbe i oplemenjivanju drugih. — Glazbene škole nisu dovoljne da bi nekoga uvukle u priču glazbe. Upravo su glazbeni nastupi garancija da će se netko u životu baviti glazbom i njom obogaćivati druge, poručio je. Okupljenima je zaželio sretan i blagoslovljen Božić.

Koncertna večer zaključena je zajedničkom izvedbom božićne pjesme “Radujte se, narodi” svih sudionika pred središnjim oltarom supetarske crkve.

Zajednička izvedba pjesme “Radujte se, narodi” na božićnom koncertu koji je održan na blagdan Sv. Stjepana Prvomučenika u Supetru (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...