Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

IZ HVARSKE BISKUPIJE Doznajte podatke o broju stanovnika i katolika na otoku Braču proteklih godina

Hvarska biskupija, poznatija i kao trootočka Crkva koja uključuje otoke Brač, Hvar i Vis, objavila je podatke o broju stanovnika na tim otocima, pa tako i statistiku koja se odnosi na otok Brač, i to za 2018. i 2019. godinu.

Podatke je prenijela župa Gospe Karmelske u Nerežišćima.

U 2019. godini na Braču je bilo 12.209 stanovnika
Osim broja stanovnika, na otoku, izneseni su i podaci o broju katolika u te dvije godine. Prema objavljenim podacima, u 2019. godini na Braču je bilo 12.209 stanovnika, dok je godinu prije taj broj iznosio 12.277. To ukazuje na određeno smanjivanje broja stanovnika.

U 2019. godini 237 katolika više
Osim toga, doneseni su i podaci o broju katolika, odnosno pripadnika Katoličke crkve. Tako je u 2018. godini broj pripadnika najbrojnije kršćanske Crkve iznosio 11.476, dok je godinu poslije zabilježeno 11.713 katolika. Broj katolika na Braču u 2019. godini bio je tako veći za 237 u odnosu na broj iz 2018. godine.

Župna crkva u župi Gospe Karmelske u Nerežišćima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...