Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Iz župe Nerežišća stiže vijest koja ohrabruje. Don Marko Plančić: “Ako po ničemu drugomu onda bar po ovomu prošlu godinu možemo pamtiti po lijepomu”

U protekloj godini koja je bila obilježena brojnim izazovima i poteškoćama, prije svega zdravstvenim, uzrokovanim pojavom koronavirusa, pa i na otoku Braču, iz župe u Nerežišćima stiže vijest koja će mnoge obradovati i ohrabriti.

Župa je objavila statistiku za proteklu godinu prema kojoj je bilo više rođenih od umrlih.

Nakon mnogo godina
U 2020. godini u župi u Nerežišćima održano je 12 obreda katoličkoga sprovoda i obavljeno 11 krštenja. — Od tih 12 sprovoda 3 sprovoda bila su za pokojnike koji pretežito nisu živjeli u Nerežišćima. Ako izuzmemo ova 3 sprovoda za pokojnike koji nisu živjeli u Nerežišćima to znači 9 sprovoda naspram 11 krštenja. Nakon mnogo godina prošla godina bila je rijetka iznimka u kojoj je bilo više krštenja nego sprovoda, pojasnio je župnik don Marko Plančić.

Don Marko: Dao Bog da se ovakav trend nastavi
Ne skriva radost zbog te vijesti u nizu loših vijesti koje su zadesile građane prošlu godinu, a koju će mnogi željeti što prije zaboraviti. — Ako po ničemu drugomu onda bar po ovomu prošlu godinu možemo pamtiti po lijepomu. Dao Bog da se ovakav trend nastavi, poručio je župnik Plančić.

Održana Prva pričest, ali nije bilo ni krizme ni ženidbe
U godini koja je nedavno završila u toj bračkoj župi održano je i slavlje Prve pričesti. Čak 7 prvopričesnika proslavilo je taj događaj, a slavlje Prve pričesti važno je i za župnu zajednicu. U prošloj godini ipak nije bilo slavlja sakramenta krizme, a nije sklopljen ni sakrament ženidbe.

don Marko Plančić, župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...