PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Milostinja prikupljena sutra na nedjeljnim misama u župama bit će upućena za stradale u potresu

Svetkovinom Krštenja Gospodinova koja će se slaviti u nedjelju, 10. siječnja, u Crkvi završava božićno vrijeme i započinje obično vrijeme ili vrijeme kroz godinu.

Ono zbog čega smo odlučili objaviti ovu vijest je najava koja dolazi iz bračkih župa, a prema kojoj će se na svim nedjeljnim misama u župama, zatim u Hvarskoj biskupiji, ali i ostalim biskupijama, prikupljati milostinja za stradale u razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Banovinu. U potresu je smrtno stradalo sedam osoba te je tamošnjem stanovništvu nanesena velika materijalna šteta.

Poticaj uputio i don Marko Plančić
Poticaj vjernicima za prikupljanje milostinje uputio je i župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice don Marko Plančić. — Kao što smo prethodne nedjelje najavili, ove nedjelje milostinju skupljamo za stradale u potresu. Novac ćemo direktno uplatiti na račun Caritasa Sisačke biskupije, a o iznosima ćemo vas naknadno obavijestiti, poručio je svećenik Plančić.

Dodao je kako će i župe kao pravne osobe prema svojim mogućnostima sudjelovati u financijskoj pomoći. Napomenuo je kako se u župnim crkvama na stolovima za crkveni tisak nalaze kutijice u kojima je moguće ostaviti prilog za stradale u potresu.

izvor: Crveni križ Brač Facebook

Podjelite:

You may also like...