Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Mons. Petar Palić nakon dvije godine biskupske službe u trootočkoj biskupiji odlazi na novu službu

Mons. Petar Palić, biskup trootočke biskupije, i to Brača, Hvara i Visa, imenovan je za mostarsko-duvanjskoga biskupa i apostolskoga administratora Trebinjsko-mrkanske biskupije, izvijestila je danas, 11. srpnja, apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj, a točno u podne objavljena je vijest o imenovanju u Rimu i Hrvatskoj.

Pred Hvarskom biskupijom nalazi se imenovanje novoga biskupa
Nakon dvije godine obnašanja biskupske službe u trootočkoj biskupiji, mons. Palić odlazi na novu dužnost, a pred Hvarskom biskupijom nalazi se imenovanje novoga biskupa. Mons. Palić imenovan je za biskupa Hvarske biskupije 9. ožujka 2018. godine, dok je za biskupa zaređen 30. travnja u hvarskoj katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, po rukama predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarskoga nadbiskupa mons. Želimira Puljića.

Godine 2017. izabran za generalnoga tajnika HBK-a
Mons. Palić za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1. lipnja 1996. godine. Na izvanrednom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije 25. siječnja 2017. izabran je za generalnoga tajnika Hrvatske biskupske konferencije.

mons. Petar Palić, dosadašnji hvarski biskup, nakon dvije godine biskupske službe u trootočkoj biskupiji, imenovan je za mostarsko-duvanjskoga biskupa i apostolskoga administratora Trebinjsko-mrkanskoga (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...