Grad Supetar

Na misi svetkovine Tri kralja u Nerežišćima danas održan blagoslov vode i obitelji

Na misi svetkovine Tri kralja ili Bogojavljenja, koja se slavi danas, 6. kolovoza, u župi Gospe Karmelske u Nerežišćima održan je blagoslov obitelji.

Iz epidemioloških razloga, odnosno nepovoljnoga stanja s obzirom na broj zaraženih koronavirusom, ove godine izostao je tradicionalni blagoslov obitelji “od kuće do kuće”.

Pozvao vjernike još na Novu godinu
Župnik don Marko Plančić odlučio je blagoslov obiteljima podijeliti u tijeku mise današnje svetkovine. Prvo je blagoslovljena voda, zatim obitelji, a okupljeni na misi obnovili su i krsna obećanja. Još na Novu godinu, 1. siječnja, nerežiški župnik pozvao je preko društvenih mreža vjernike da se odazovu na slavlje blagoslova obitelji, te naglasio kako bi bilo prikladno da se tome slavlju odazovu barem predstavnici svih obitelji.

Župnik Plančić pozvao sve obitelji
— Pozivamo sve obitelji u Nerežišćima da na ovome sudjeluju. Ukoliko ne može prisustvovati cijela obitelj bilo bi lijepo da sudjeluje bar jedan član iz svake obitelji u našoj župi. Blagoslovljenu vodu zajedno s prigodnim darovima koje već tradicionalno dijelimo prigodom blagoslova obitelji možete ponijeti sa sobom, napisao je u pozivu za današnje slavlje župnik Plančić.

U Dračevici slavlje Bogojavljenja održano je u 8.30 sati, a u Donjemu Humcu u 9.30 sati.

Župna crkva u Nerežišćima (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...