Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Odlazi iz samostana Svete Marije Milosne

Misnim slavljem u nedjelju, 23. kolovoza, starješina samostana Svete Marije Milosne u Bolu dominikanac o. Damir Šokić oprostio se od vjernika župe Gospe Karmelske u Bolu. Bila je to njegova oproštajna misa od bolskih vjernika nakon 12 godina provedenih u Bolu. Najprije je bio 9 godina župnik, a zadnje 3 godine samostanski starješina, javio je lokalni portal boljani.info.

Vratio se u Bol 2008. godine
U ime crkvenih glazbenika od o. Šokića oprostio se prigodnim riječima Vinko Karmelić, istaknuvši da je dominikanac Šokić došao najprije u ratno vrijeme, godine 1992. kao student Teološkoga fakulteta Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon tri godine iz Bola je otišao u Zagreb, gdje je prešao u dominikance. U Bol se kao župnik vratio 2008. godine gdje je služio 12 godina. Početkom rujna o. Šokić odlazi u Rijeku na službu učitelja novaka u Dominikanskom samostanu Svetoga Jeronima.

Damir Šokić: Bol sam smatrao kao svoj dom
— Hvala svima za ovaj oproštaj i čitavo vrijeme koje smo proveli zajedno. Bol sam smatrao kao svoj dom i molim za oprost sve one koje sam možda nenamjerno uvrijedio. Želim svima nama mnogo zdravlja i nadam se da se vidimo idućeg ljeta – rekao je o. Šokić, pozdravljen dugotrajnim pljeskom vjernika koji su došli na svečanu misu u samostanskoj crkvi, piše boljani.info.

dominikanac o. Damir Šokić iz samostana Svete Marije Milosne u Bolu oprostio se u nedjelju, 23. kolovoza, od vjernika na misi koju je slavio u samostanskoj crkvi. O. Šokić odlazi na novu službu učitelja novaka u  (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...