Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Oglasio se i dekan don Ivica Huljev: “U crkvi se moraju nositi maske i održavati fizička distanca od dva metra”

Dekan otoka Brača don Ivica Huljev uputio je u četvrtak, 27. kolovoza, otvoreno pismo vjernicima bračkih župa, ali i njihovim gostima, povodom novih epidemioloških mjera koje je za Splitsko-dalmatinsku županiju donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a koje su stupile na snagu jučer u ponoć.

Poruku donosimo u cijelosti:

Odluke nas obvezuju
Nove odluke mjerodavnih državnih službi, koje su u četvrtak, 27. kolovoza, stupile na snagu, obvezuju nas na sprječavanje širenja zaraze koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije.

U crkvi se moraju nositi maske
Stoga, kad je riječ o svetim misama i drugim obredima, osnovno je sljedeće: u crkvi se tijekom obreda moraju nositi maske i održavati fizička distanca od 2 metra, a pri ulasku treba definficirati ruke.

Rizične skupine nek se suzdrže od dolaska na misu
I nadalje vrijedi preporuka: osobe koje spadaju u rizičnu skupinu neka se suzdrže od dolaska na misu, nadasve oni koji sumnjaju da su bili u kontaktu s nekim tko bi mogao biti zaražen ili osjećaju neke od teškoća koje bi mogle ukazivati na Covid-19.

U duhu vjere i razuma
Poštivajući navedeno, kao i ostale jučer donesene odredbe, dužni smo u duhu vjere i razuma doprinijeti sprječavanju zaraze i zaštiti zdravlja. S vjerom u Boga, čuvajmo jedni druge, poručio je brački dekan.

– Dužni smo u duhu vjere i razuma doprinijeti sprječavanju zaraze i zaštiti zdravlja, poručio u otvorenom pismu jučer, 27. kolovoza, brački dekan don Ivica Huljev (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...