Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

OPROŠTAJ OD VJERNIKA: Mise zahvalnice trojice bračkih svećenika u župama prije odlaska na nove župe koje su im povjerene

Misama zahvalnicama, ili bolje reći misama oproštaja, koje će trojica bračkih svećenika, don Toni Plenković, don Ljubomir Galov i don Pave Gospodnetić slaviti u nedjelju, 25. kolovoza, oprostit će se od svojih vjernika prije stupanja na novu pastoralnu dužnost. Na misi će s vjernicima zahvaliti Bogu na obavljenoj službi, a očekuje se da će u tijeku misa uputiti i zahvalu vjernicima.

Tri bračka svećenika oprostit će se od vjernika i otići u nove župe
Odlučio je tako hvarski biskup mons. Petar Palić, biskup trootočke biskupije, dekretom koji su dobila ta tri bračka svećenika koja će se oprostiti od vjernika i otići u nove župe, među nove vjernike, na obavljanje povjerene im službe. Mladi župnik župe sv. Petra u gradu Supetru don Toni Plenković bio je ujedno biskupski vikar za otok Brač i dekan Bračkoga dekanata. U grad Supetar za župnika došao je 2012. godine, nakon župničke službe u Milni.

Službenu euharistiju kao katedralni župnik slavit će 1. rujna u hvarskoj katedrali
Osim toga, imenovan je i povjerenikom za obitelj u Hvarskoj biskupiji. Razriješen je tako službi na našem otoku i imenovan župnikom katedralne župe sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru. Supetarski župnik na odlasku slavit će misu oproštaja u 19.00 sati u crkvi Navještenja Marijina, dok će u Hvaru prvu službenu euharistiju kao katedralni župnik slaviti 1. rujna u 19.00 sati u hvarskoj katedrali.

Iz suradnje su ostala lijepa sjećanja
Župnik župe sv. Jeronima u Pučišćima i upravitelj župe sv. Antuna opata u Pražnicama mr. don Pave Gospodnetić razriješen je službe župnika u tim župama i imenovan župnikom gradske župe sv. Petra u Supetru i upraviteljem župe sv. Jelene Križarice u Škripu. Don Pavao, svećenik na odlasku, bio je imenovan župnikom u Pučišćima i upraviteljem župe u Pražnicama 2015. godine. Misu zahvalnicu u župnoj crkvi Sv. Jeronima slavit će u 10.00 sati.
— U četiri godine don Pavine službe u Pučišćima te godinu i pol u Pražnicama imali smo hvala Bogu priliku upoznati se i surađivati. Uostalom, bili smo prvi susjedi, župna kuća i zgrada općine gledaju se preko trga našega svetog Jere. Iz te suradnje ostala su lijepa sjećanja na veliku proslavu 450 godina župe, na pripremu i izdavanje prigodne Spomenice, na proslavu 50 godina djelovanja u Pučišćima časnih sestara Služavki maloga Isusa, na proslavu 150 godina čitaonice Hrvatski skup i izdavanje prigodne monografije, na frišku proslavu 250 godina pučiškoga zvonika, prisjetio se pučiški načelnik Marino Kaštelan.
Dodao je u svojoj zahvalnoj poruci kako je napravljeno još puno toga na materijalnom planu, prisjetivši se i blagoslova novoizgrađene mrtvačnice te obnove župnoga dvora. Pučišku župu i brigu za tamošnje vjernike preuzet će novi župnik don Ivica Huljev, sadašnji upravitelj župe sv. Nikole biskupa u Komiži na Visu.

Iz Nerežišća u Stari Grad na Hvaru
Svećenik don Ljubomir Galov razriješen je nakon više godina službe župnika župe Gospe Karmelske u Nerežišćima, župe sv. Fabijana i Sebastijana u Donjem Humcu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Blacima te je imenovan za župnika župe sv. Stjepana I. u Starom Gradu i upraviteljem župe sv. Mihovila arkanđela u Dolu na Hvaru. Župe u kojima je obnašao službe preuzet će svećenik don Marko Plančić koji se već oproštajnom porukom na facebook stranici župe Stari Grad oprostio od vjernika prije dolaska na Brač. Isti svećenik već je obnašao službe na otoku Braču, i to u Splitskoj, Dolu i Škripu, a neko vrijeme bio je i župni pomoćnik u Postirima.

Ostali svećenici i nadalje ostaju na dosadašnjim župama
Iako smo već pisali o premještajima na našem portalu, i to prije gotovo dva mjeseca, vrijedi podsjetiti da ostali svećenici na našemu otoku za sada nisu obuhvaćeni premještajima, a što znači da ostaju i nadalje na dosadašnjim službama. Svećenik don Jure Martinić obavljat će i nadalje župničku službu u Postirima, Dolu i Splitskoj, gdje ga je 2015. godine postavio tadašnji hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk, kada i svećenika don Pavu Gospodnetića u Pučišća.
Svećenik don Jakša Rubinić župničku službu nastavit će vršiti u župi Uznesenja Marijina u Sutivanu i Pohođenja Marijina u Mircima. Svećenik don Tonči Kusanović ostaje i dalje župnik u Milni, Ložišćima i Bobovišćima, a svećenik don Andro Ursić u rodnoj župi Gospe Karmelske u Selcima.

trojica bračkih svećenika oprostit će se u nedjelju, 25. kolovoza, od vjernika na misama zahvalnicama, nakon čega će otići u nove župe koje im je povjrio hvarski biskup mons. Petar Palić (foto: J. Bašić)

trojica bračkih svećenika oprostit će se u nedjelju, 25. kolovoza, od vjernika na misama zahvalnicama, nakon čega će otići u nove župe koje im je povjerio hvarski biskup mons. Petar Palić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...