PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Oproštajne mise o. Mirka Jagnjića prije odlaska

Prije odlaska na novu službu o. Mirko Jagnjić, član Hrvatske dominikanske provincije, iz samostana Svete Marije Milosne u Bolu, oprostit će se od svojih župljana u nedjelju, 30. kolovoza, na svečanim misama koje će slaviti u Bolu i Gornjemu Humcu.

Iz Bola u Stari Grad
O. Jagnjić odlukom Provincije u sklopu redovitih premještaja odlazi na novu službu, i to u dominikanski samostan Sv. Petra mučenika u Starom Gradu na Hvaru. Na njegovo mjesto dolazi o. Mihael Mario Tolj, dosadašnji župnik župe sv. Križa iz Dubrovnika, koji će preuzeti službe o. Jagnjića, a to znači službu župnika u bolskoj župi sv. Ivana Krstitelja, zatim u župi Bezgrješnoga Začeća u Murvici te upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Gornjemu Humcu.

Misu u Bolu slavit će u 9.00 sati, a u Gornjem Humcu u 10.30 sati
Dosadašnji bolski župnik oprostit će se od vjernika u Bolu na misi koju će slaviti u 9.00 sati u župnoj crkvi Gospe Karmelske, dok će se od vjernika u župi sv. Nikole biskupa u Gornjemu Humcu oprostiti misom u 10.30 sati. Kako nam je potvrđeno iz Hrvatske dominikanske provincije, nove službe dominikanci bi trebali preuzeti početkom rujna.

Župnikom ga imenova mons. Štambuk
O. Jagnjić u Bol je došao 2017. godine, a župnikom je imenovan prema odluci tadašnjega hvarskoga biskupa mons. Slobodana Štambuka, i uz prethodni dogovor s provincijalom redovničke zajednice čije je sjedište u Zagrebu. Prvu euharistiju sa župljanima u Bolu o. Jagnjić slavio je 23. srpnja 2017. godine.

o. Mirko Jagnjić, župnik u Bolu, Murvici i Gornjemu Humcu, oprostit će se od svojih župljana na misama u nedjelju, 30. kolovoza, a prije odlaska na novu službu u samostan  (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...