PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Počinje proslava Gospe Karmelske u Postirima: Ujutro misa zornica, pa slavlje Prve pričesti, a navečer središnje euharistijsko slavlje zavjetne svetkovine

Misom na uočnicu zavjetne svetkovine, danas, 15. srpnja, koju će u 20.00 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvoditi dekan Bračkoga dekanata don Ivica Huljev, vjernici župe Postira bit će uvedeni u slavlje Gospe Karmelske koju će proslaviti sutra na njezin blagdan.

Gospa Karmelska u znaku slavlja Prve pričesti
Misa zornica u župi slavit će se u 6 sati. Ovogodišnja Gospa Karmelska bit će i u znaku slavlja Prve pričesti. Euharistijsko slavlje Prve pričesti održat će se u 8.00 sati.

Mons. Petar Palić predvodi središnje slavlje
Središnje liturgijsko slavlje zavjetne svetkovine u 18.30 sati predvodit će dosadašnji hvarski biskup mons. Petar Palić u zajedništvu s pristiglim svećenicima. To će po svemu sudeći biti posljednji posjet biskupa Palića toj bračkoj župi prije njegova odlaska na novu dužnost, na službu mostarsko-duvanjskoga biskupa. Biskup Palić i prošle godine u toj je župi predvodio proslavu Gospe Karmelske.

Procesija s kipom Gospe Karmelske
Crkveno slavlje završit će tradicionalnom svečanom procesijom s kipom Gospe Karmelske ulicama toga bračkoga mjesta i po obali.

Vrhunac proslave zavjetne svetkovine Gospe Karmelske u Postirima, sutra 16. srpnja, bit će svečana procesija s kipom Gospe Karmelske ulicama mjesta i po obali (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...