Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Postavljena zvona na novoj preslici župne crkve u Bolu

Postavljena su zvona na novoj preslici župne crkve u Bolu, i to u petak 12. travnja, desetak dana poslije postavljanja preslice na krovištu te bolske crkve. Time je završen posao na projektu obnove dotrajale preslice koja je zbog svoje narušenosti uslijed vremena bila opasna za prolaznike, a kako se župna crkva nalazi u središtu mjesta, prionulo se žurno zamjeni dotrajale preslice, što je i učinjeno 9. veljače kada je ona skinuta. Nova preslica težine je oko 2,5 tone, izrađena u dva komada, a postavili su je djelatnici kameno-klesarskoga pogona “Ufo Bianco” iz Selaca.

Postavljanje zvona na novoj preslici župne crkve u Bolu

Postavljanje zvona na novoj preslici crkve Gospe Karmelske

Različiti donatori te brojne fizičke i pravne osobe sudjelovale su u projektu izrade nove preslice i obnovi zvona. Među pravnim subjektima valja istaknuti Općinu Bol koja je darovala 40.000 kuna i Hvarsku biskupiju koja je pomogla sa 60.000 kuna. Brojni mještani u Bolu, znani i neznani donatori, uključili su se materijalnom pomoći te je prikupljeno potrebnih 200.000 kuna.

Bolsku crkvu Gospe Karmelske počela je graditi obitelj Vusio 1668. godine uz sudjelovanje obitelji Andreis, a u njezino podizanje bili su uključeni i imućniji Boljani. Dovršena je 1788. godine.

Prema riječima župnika fr. Mirka Jagnjića, člana Hrvatske dominikanske provincije, koji se duhovno brine za vjernike u Bolu, blagoslov novih zvona obavit će se u Velikom tjednu, i to najvjerojatnije na Veliku srijedu. O tome ćemo vas još informirati na našem portalu.

Nova preslica izrađena je u Selcima

Nova preslica postavljena je 30. ožujka

Nova preslica na krovištu župne crkve Gospe Karmelske

crkva Gospe od Karmela

Podjelite:

You may also like...