Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Samostan u Bolu pred premještajima redovnika; doznajemo koji još redovnik osim dosadašnjega starješine samostana odlazi, a tko dolazi u samostan

Hrvatska dominikanska provincija kojoj pripada i samostan Svete Marije Milosne u Bolu, u skladu s redovitim premještajima, odlučila je ove godine “osvježiti snage” u bolskom samostanu. Potvrdili su to danas, 25. kolovoza, za BRAČ danas iz središta Provincije, izvijestivši nas o odlukama o premještajima redovnika koje su već donesene.

Iz Bola u Rijeku
Već smo objavili da je o. Damir Šokić, dosadašnji prior bolskoga samostana, dobio premještaj te nakon nedjeljnoga oproštaja od vjernika odlazi iz Bola u samostan Svetoga Jeronima u Rijeku, gdje će vršiti službu učitelja novaka. Dominikanac Šokić u Bolu je već 12 godina, pa je Provincija odlučila napraviti premještaje. Na “leđima” o. Šokića bile su brojne obveze, od dušobrižničkih, u trajanju od devet godina, pa sve do službe starješine malobrojne redovničke zajednice u Bolu.

Od 2017. godine župnik u Bolu, Murvici i Gornjemu Humcu
No, iz samostana Svete Marije Milosne ne odlazi samo o. Šokić. Za premještaj se treba pripremiti i o. Mirko Jagnjić, župnik u Bolu koji je osim te župe posluživao vjernike u obližnjoj Murvici i Gornjemu Humcu. O. Jagnjić iz Bola ipak neće na dalek put. Određen mu je samostan Sv. Petra mučenika u Staromu Gradu na susjednom otoku. Dominikanac Jagnjić imenovan je za župnika u Bolu 2017. godine u dogovoru tadašnjega biskupa mons. Slobodana Štambuka i provincijala dr. o. Slavka Sliškovića. Dodatno opterećenje o. Jagnjiću bilo je posluživanje župe sv. Nikole biskupa u Gornjemu Humcu s obzirom na Bol i Murvicu.

“Jake snage” stižu u Bol
Hrvatska dominikanska provincija priopćila nam je kako umjesto o. Jagnjića u bolski samostan dolazi o. Mihael Mario Tolj, dosadašnji župnik župe sv. Križa u Gružu – Dubrovnik, koji će vršiti službu župnika u bolskoj župi sv. Ivana Krstitelja, zatim u župi Bezgrješnoga Začeća u Murvici te upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Gornjemu Humcu. Osim njega, u samostan u Bolu dolazi i o. Reginald Biklić koji će, kako nam je potvrđeno, u spomenutim župama vršiti službu župnoga vikara, odnosno kapelana. Tim će imenovanjem o. Tolju znatno biti olakšan posao s obzirom na tri župe. Treba dodati kako će, prema odgovoru iz Hrvatske dominikanske provincije, redovnici nove službe preuzeti početkom rujna.

U dominikanski samostan Svete Marije Milosne u Bolu umjesto o. Damira Šokića i o. Mirka Jagnjića dolaze dominikanci o. Mihael Mario Tolj koji će biti novi župnik u Bolu, Murvici i Gornjem Humcu i o. Reginald Biklić koji će u spomenutim župama vršiti službu župnoga vikara (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...