Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Supetarski župnik Pavao Gospodnetić: “Nitko ne zna što će biti za koji tjedan, a kamoli za nekoliko mjeseci”

Župnik gradske župe sv. Petra apostola don Pavao Gospodnetić osvrnuo se u zadnjemu župnom listiću objavljenom uz 22. nedjelju kroz godinu na pandemiju koronavirusa i nesigurnost koja je pogodila svijet.

Supetarski župnik: Nitko ne zna što će biti za koji tjedan
— Pandemija koronavirusa unijela je mnoge promjene u naš svijet. Jedna od najneugodnijih je neizvjesnost. Nitko ne zna što će biti za koji tjedan, a kamoli za nekoliko mjeseci. Vidjeli smo to i ovoga ljeta. Prvo najave da neće biti skoro ništa od turističke sezone, onda je naglo krenula pa se opet naglo smanjuje. Sve to, osobito spomenuta neizvjesnost i nesigurnost s obzirom na budućnost, utječe na sva područja naših života. Pa tako i na župni, istaknuo je supetarski župnik.

Kroz okupljanje župne zajednice
Pojasnio je da se župni život događa uglavnom kroz okupljanje župne zajednice. — Bilo kroz svakodnevnu ili nedjeljnu misu, bilo kroz vjeronauk i druge katehetske susrete, bilo kroz velika župna slavlja poput prve pričesti i krizme, podsjetio je dušobrižnik u gradu Supetru.

Vjera pokazuje snagu u trenucima kušnje i neizvjesnosti
— Prema najavama mjerodavnih službi potpune zabrane okupljanja kakvu smo imali na proljeće više neće biti. A opet, nitko sa sigurnošću ne zna kakav će biti razvoj situacije i kakve će se epidemiološke mjere poduzimati. Uglavnom, jedna velika i neugodna neizvjesnost. Sve to prilika je da se očituje naša vjera koja svoju pravu snagu pokazuje upravo u trenucima kušnje i neizvjesnosti, poručio je župnik Gospodnetić.

– Vjera svoju pravu snagu pokazuje upravo u trenucima kušnje i neizvjesnosti, poručio župnik gradske župe sv. Petra apostola don Pavao Gospodnetić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...