Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Sutra se neće slaviti mise u Nerežišćima, Donjemu Humcu i Dračevici; u ostalim bračkim župama mise prema rasporedu i uz strogo poštivanje mjera

Biskupski vikar za Brač don Ivica Huljev, svećenik na službi u Pučišćima i Pražnicama, obratio se danas, 9. svibnja, porukom vjernicima svih bračkih župa uoči nedjelje i euharistijskih slavlja u župama. Obraćanje vjernicima upućeno je u trenutku velike epidemije koronavirusa na Braču u kojoj su do sada od toga virusa oboljele 22 osobe, a čekuju se nalazi danas testiranih otočana.

Misna slavlja održat će se prema rasporedu
— Obavještavam da s obzirom na novonastale okolnosti sa zarazom koronavirusa na otoku Braču, a sukladno biskupovu dopisu župnicima bračkih župa, za sada nisu donesene posebne zabrane s obzirom na euharistijska slavlja. Stoga će se sutra, 10. svibnja, misna slavlja održati po najavljenom rasporedu, osim Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice, i to s važećim mjerama sigurnosti, ističe biskupski vikar za Brač.

Pozvao na najstrože pridržavanje crkvenih i civilnih odredbi
— Računajući na zdrav razum i zdravu vjeru, pozvani smo najstrože se pridržavati važećih crkvenih i civilnih odredbi u službi cjelovitoga zdravlja svih bračkih stanovnika. Svi koji malo sumnjate da ste na bilo koji način bili u kontaktu s potencijalno zaraženom osobom, poštujući moralna načela odgovornosti za sebe i druge, obratite se odgovornim službama radi saznanja o mogućoj zarazi kako bismo zajednički olakšali izlaz iz novonastale situacije, stoji u poruci bračkoga vikara.

“Čuvajmo jedni druge”
— S vjerom u Marijin zagovor, čuvajmo jedni druge, poručio je biskupski vikar na Braču.

— Računajući na zdrav razum i zdravu vjeru, pozvani smo najstrože se pridržavati važećih crkvenih i civilnih odredbi u službi cjelovitoga zdravlja svih bračkih stanovnika, poručio biskupski vikar na Braču don Ivica Huljev (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...