PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Svećenici na duhovnoj obnovi u Bolu

Svećenici trootočke biskupije, među kojima i s našega otoka s dekanom Tonijem Plenkovićem, sudjelovali su početkom ovoga mjeseca na jednodnevnoj duhovnoj obnovi u samostanu Sv. Marije Milosne u Bolu. Duhovna obnova upriličena je u korizmenomu vremenu, a uoči Cvjetnice koju će Crkva obilježiti u nedjelju 14. travnja. Osim svećenika sudjelovali su i biskupi te otočke biskupije, sadašnji mons. Petar Palić i umirovljeni mons. Slobodan Štambuk.

“Drago mi je što smo se okupili kako bismo sami na sebi primjenili ono o čemu u ovo korizmeno vrijeme drugima govorimo; a to je da smo potrebni promjene, obraćenja i svijesti kako je korizmeno vrijeme povlašteno vrijeme kad kao kršćani, osobito kao svećenici, gledamo svoju nutrinu i izvlačimo ono što je pozitivno, da bismo još više radili na tome, ali i ono negativno, kako bismo to ispravili”, poručio je svećenstvu hvarski biskup. Napomenuo je kako se 30. travnja napunja 30 godina biskupske službe umirovljena biskupa mons. Štambuka i pritom izrazio nadu u zajedništvo svećenika tom prigodom u Hvaru. Biskup Palić slavio je sa svećenicima i misu u dominikanskoj crkvi.

Prigodni nagovor okupljenim svećenicima održao je rektor dubrovačkoga sjemeništa i voditelj biskupijskoga Vijeća za zvanja don Marin Lučić.

Duhovna obnova svećenika u samostanu Sv. Marije Milosne u Bolu

biskup Petar Palić, don Marin Lučić, biskup Slobodan Štambuk i generalni vikar mons. Stanko Jerčić (izvor: ika.hkm.hr)

Podjelite:

You may also like...