PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Svetkovinom Krista Kralja završava crkvena godina, uskoro počinje adventsko vrijeme

Svetkovinom Krista Kralja, koju će Crkva proslaviti u nedjelju, 24. studenoga, završava crkvena godina. Posljednja je to nedjelja u liturgijskoj godini, a već sljedeće nedjelje započinje adventsko vrijeme, kada će Crkva slaviti 1. nedjelju došašća.

Posljednja nedjelja prije početka došašća
Svetkovinu je utemeljio papa Pio XI. enciklikom Quas Primas, 11. prosinca 1925. godine. Krist Kralj prije se slavio zadnje nedjelje u listopadu, a nakon Drugoga vatikanskog sabora posljednje nedjelje prije početka došašća, odnosno adventa.

Mise u župnoj crkvi Navještenja Marijina u gradu Supetru na svetkovinu Krista Kralja, 24. studenoga, slavit će se u 7.30, 10.30 i 17.30 sati (foto: iz arhive)

Mise u gradskoj župi prema nedjeljnom rasporedu
U župi sv. Petra apostola u Supetru mise svetkovine bit će slavljene u 7.30, 10.30 i 17.30 sati. U župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima mise će biti slavljene u 8.00 i 11.00 sati, a zatim će biti održano euharistijsko klanjanje kroz popodnevne sate. Ono će početi u 12.00 sati, a završiti u 17.00 sati.

Zahvalimo mu za dar život, stoji u pozivu na euharistijsko klanjanje
U pozivu vjernicima ističe se važnost zahvaljivanja za milosti primljene u protekloj liturgijskoj godini. — Zahvalimo mu za dar života, za dar svih onih koje nam je stavio na životni put, za dar novih spoznaja. Posebno mu zahvalimo za Njegov dar u svetim sakramentima pomirenja i euharistije, stoji u pozivu vjernicima na euharistijsko klanjanje. U Selcima, u župi Gospe Karmelske, vjernici će misama proslaviti svetkovinu Krista Kralja koja je naslovnik njihove župne crkve.

U župi Gospe Karmelske u Selcima vjernici će sudjelovanjem na misama proslaviti u nedjelju, 24. studenoga, svetkovinu Krista Kralja koja je naslovnik njihove župne crkve (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...