Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U 48. godini svećeničke službe preminuo don Emil Pavišić iz Nerežišća; biskupija i vjernici od svećenika će se oprostiti u četvrtak u pokojnikovoj rodnoj župi

Svećenik Hvarske biskupije don Emil Pavišić iz Nerežišća preminuo je danas, 9. ožujka, u Zagrebu u 74. godini života i 48. godini svećeničke službe.

Za svećenika zaređen na Petrovo 1972. godine
Don Emil Pavišić rođen je 23. veljače 1947. godine. Za svećenika je zaređen 1972. godine u rodnoj župi na blagdan apostolskih prvaka Petra i Pavla. Prvu službu obnašao je u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima gdje je bio župni pomoćnik godinu dana, a zatim je imenovan župnikom u Zastražišćima i Poljicima na otoku Hvaru, gdje je službovao od 1973. do 1978. godine.

Župnik u Vrboskoj do smrti
Iste godine određen je za župnika u župama, sv. Jurja muč. u Brusju i sv. Kuzme i Damjana u Velomu Grablju, i to do 1990. godine kada mu je povjerena župnička služba u župi sv. Lovre mučenika u Vrboskoj u kojoj je bio do smrti.

Vršio službu hvarskoga dekana u više mandata
Službu dekana Hvarskoga dekanata vršio je više godina, a bio je i član različitih biskupijskih tijela. Kanonikom Stolnoga kaptola u Hvaru imenovan je 2008. godine.

Ukop u četvrtak u pokojnikovoj rodnoj župi
Don Emil Pavišić bit će pokopan u rodnoj župi Gospe Karmelske u Nerežišćima u četvrtak, 12. ožujka, u 15.00 sati. Misu zadušnicu u župnoj crkvi Gospe Karmelske predvodit će hvarski biskup mons. Petar Palić, a zatim će lijes sa zemnim ostacima pokojnika biti položen na mjesnom groblju.

Svećenik Hvarske biskupije don Emil Pavišić preminuo je danas, 9. ožujka, u 74. godini života i 48. godini svećeničke službe (izvor: Informativna katolička agencija)

Podjelite:

You may also like...