PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Umirovljen selački svećenik don Andro Ursić, evo tko će ga naslijediti kao župnik u njegovoj rodnoj župi

Hvarski biskup mons. Petar Palić razriješio je svećenika Hvarske biskupije don Andru Ursića službe župnika u župi Gospe Karmelske u Selcima i umirovio ga, a nakon što je svećenik Ursić to prethodno zatražio.

Novi župnik u Selcima don Ivica Babić
Biskup Palić u odluci je naznačio da će službu župnika u toj župi Bračkoga dekanata preuzeti don Ivica Babić, povratnik koji je stavljen na raspolaganje Ravnateljstvu za dušobrižništvo Hrvata u inozemstvu. Prema riječima svećenika Ursića, novi će župnik župu preuzeti poslije Velike Gospe. — S novoimenovanim upraviteljem župe Gospe Karmelske u Selcima don Ivicom Babićem ćete dalje dogovarati detalje oko Vašega eventualnog angažmana, prema svojim mogućnostima, u župnom pastoralu, napomenuo je biskup Palić, zahvalivši svećeniku Ursiću na pastoralnom služenju u rodnoj župi.

I dalje vjerno služite Gospodinu
— Budući da u Hvarskoj biskupiji još uvijek nije riješeno pitanje Svećeničkoga doma, iznos vaše mirovine bit će usklađen s mirovinom ostalih umirovljenih svećenika Hvarske biskupije, napomenuo je u odluci biskup Palić. — Želim Vam dobro zdravlje kako biste i u mirovini, prema svojim fizičkim mogućnostima, i dalje vjerno služili Gospodinu, prinosili žrtve i upućivali molitve za vlastito dobro, dobro ove Biskupije i čitave Crkve, poručio je Palić u dekretu o razrješenju sa službe, koji je osim njega potpisao i kancelar don Ivan Jurin.

U Supetru na službi od 1989. do 2012. godine
Don Andro Ursić rođen je u Selcima 7. listopada 1949. godine. Zaređen je za svećenika u Kaštel Lukšiću 22. lipnja 1975. godine po rukama splitsko-makarskoga nadbiskupa Frane Franića. Prvih šest godina svećeničkoga života proveo je na Hvaru na službi kapelana u katedralnoj župi. Zatim je od 1981. do 1989. godine bio župnik u Nerežišćima. Najveći dio župničke službe obnašao je u župi sv. Petra apostola u Supetru, i to od 1989. do 2012. godine, kada ga hvarski biskup Slobodan Štambuk šalje u župu sv. Jeronima u Pučišća. Tada se u Supetru u suzama oprostio od tamošnjih vjernika, ostavivši u toj župi neizbrisiv trag. Za to je vrijeme utemeljio župni zbor svete Cecilije, obnovio bratovštinu Sv. Roka te stvorio prostorne pretpostavke i osnovao župni muzej. Obnovio je krov župne crkve i uredio iz temelja župnu crkvu i župnu kuću. Obnovio je orgulje i proširio kor. Dao je podići kameni spomenik zavjetnom zaštitniku Supetra sv. Viktoru i spomenik Majci Tereziji, koji je otkrio američki glumac Martin Sheen. Ursić je uspio privesti k kraju i radove na obnovi zvonika župne crkve. Župnikom u Selcima imenovan je još 16. listopada 2017. godine. Svećenik Ursić proslavio je 22. lipnja 2000. godine 25. obljetnicu svećeničkoga ređenja i mlade mise. Tada je bio imenovan i počasnim kanonikom Stolnoga kaptola u Hvaru.

Hvarski biskup mons. Petar Palić razriješio je svećenika don Andru Ursića na njegov zahtjev službe župnika u župi Gospe Karmelske u rodnim Selcima. Za župnika u toj bračkoj župi imenovan je don Ivica Babić, svećenik koji je prethodno bio na službi Ravnateljstvu za dušobrižništvo Hrvata u inozemstvu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...