PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk podijelit će krizme na Braču

Vrijeme je slavlja krizme. Sakrament je to kršćanske zrelosti kojim završava razdoblje kršćanske inicijacije, a mladi postaju punopravni članovi Kristove Crkve. Ovoga vikenda krizme će se slaviti na našemu otoku u Postirima i Pučišćima. U župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima danas, 18. svibnja, slavlje krizme održat će se u 18.00 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, dok će ovogodišnji kandidati za slavlje krizme u župi sv. Jeronima u Pučišćima biti pomazani uljem krizme u nedjelju, 19. svibnja, u 10.00 sati u crkvi Sv. Jeronima. U Postirima će biti krizmane dvije generacije srednjoškolaca, učenici 1. i 2. razreda srednjih škola.

Sakrament kršćanske zrelosti, odnosno punoljetnosti, kandidatima će podijeliti umirovljeni hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk. Danas u 11.00 sati mons. Štambuk susrest će se s krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima te im uputiti svoju pastirsku riječ ohrabrenja. Oko 20.30 sati biskup će se susresti s krizmanicima i njihovim kumovima u župi sv. Jeronima u Pučišćima.

Biskup Slobodan Štambuk, rodom iz Selaca, obnašao je službu hvarskoga biskupa do 8. ožujka 2018. godine kada je papa Franjo prihvatio njegovo odreknuće od službe biskupa trootočke biskupije. Novim hvarskim biskupom tada je imenovan mons. Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije.

hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk u crkvi Navještenja Marijina u Supetru (foto: iz arhive)

hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk u crkvi Navještenja Marijina u Supetru (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...