Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Umro svećenik don Benjamin Capković

Svećenik Hvarske biskupije don Benjamin Capković preminuo je u utorak, 3. rujna, u Velikoj Gorici u 71. godini života i 47. godini svećeništva. Umirovio ga je hvarski biskup u miru mons. Slobodan Štambuk 1. veljače 2015. godine zbog zdravstvenih razloga.

Svećeničku službu započeo je u Pučišćima
Don Benjamin Capković rođen je 23. veljače 1948. godine u Pučišćima. Svećeničku službu započeo je kao župni vikar u Pučišćima 1972. godine, nakon čega je imenovan župnikom u Pražnicama i Gornjem Humcu do 2003. godine.
Župničku službu u župi Uznesenja Marijina u Sutivanu vršio je 13 godina. Župu koja mu je bila povjerena, od 1. veljače 2015. godine privremeno je preuzeo tadašnji biskup Štambuk, i to do ljeta zbog nedostatka biskupijskih svećenika, a mise su u župi slavili svećenici iz susjednih župa u dogovoru s biskupom.

Ustoličen i za kanonina Hvarske biskupije
Osim rada u župnom pastoralu, don Benjamin je vršio i službu dekana u 3 mandata te je bio član Prezbiterskoga i Savjetodavnoga vijeća trootočke biskupije. Godine 2000. ustoličen je za kanonika Hvarske biskupije, uz svetkovinu Sv. Stjepana I., pape i mučenika.
Ukop preminuloga svećenika Hvarske biskupije bit će obavljen u petak, 6. rujna, u njegovoj rodnoj župi, a misa zadušnica služit će se u 17.00 sati u tamošnjoj crkvi Sv. Jeronima.

biskup Slobodan Štambuk na primopredaji župe u Sutivanu 18. siječnja 2015. godine kada je ujedno najavio odlazak u muirovinu svećenika don Benjamina Capkovića

tadašnji hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk bio je na primopredaji župe u Sutivanu 18. siječnja 2015. godine, kada je ujedno u tijeku nedjeljne euharistije najavio vjernicima odlazak don Benjamina Capkovića u mirovinu zbog zdravstvenih razloga (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...