Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Žitelji Dračevice pred crkvom uprizorili žive jaslice, a zatim na misi polnoćki zapjevali božićne pjesme

Žiteljima župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Dračevici ovogodišnji će Badnjak posebno ostati u sjećanju. I mladi i stari okupili se danas, 24. prosinca, po zalasku sunca oko vatre zapaljene u blizini župne crkve, iščekujući uprizorenje prvih živih jaslica u toj župi.

Božićna pjesma najavila prve žive jaslice
Brojni su se mještani po dosta hladnom vremenu okupili pred župnom crkvom, a božićna pjesma najavila je prve žive jaslice u toj bračkoj župi. Kroz biblijski prikaz o Isusovu rođenju, okupljenima je prikazan hod Marije i Josipa iz Nazareta u Betlehem, sve do dolaska u betlehemsku štalicu. Mladi Dračevljani uprizorili su detalj iz Marijina i Josipova života, izazvavši oduševljene kod nazočnih, među kojima su pristigli i otočani iz susjednih mjesta.

Kroz biblijski prikaz o Isusovu rođenju, okupljenima je prikazan hod Marije i Josipa iz Nazareta u Betlehem, sve do dolaska u betlehemsku štalicu (foto: J. Bašić)

Prva polnoćka novoga župnika u Dračevici
Odmah po završetku živih jaslica vjernici su u župnoj crkvi zdušno sudjelovali u obredima polnoćke koju je predvodio njihov novi župnik don Marko Plančić. Od “U se vrime godišta” do “Radujte se narodi” cijelom se crkvom orila božićna pjesma Božjega puka koji je liturgijskim obredima uveden u slavlje svetkovine Božića. Mladi župnik vjernicima je u propovijedi govorio o otajstvu Isusova rođenja i uputio ih da Božić slave u svjetlu događaja spasenja, u svjetlu Isusova uskrsnuća. Pojasnio je kako se u današnje vrijeme mnoga rođenja medijski bilježe, posebno slavnih osoba, dok je najvažnije rođenje ostalo medijski nezabilježeno i daleko od grada.

misu polnoćku u župnoj crkvi u Dračevici slavio je danas, 24. prosinca, prvi put s povjerenim mu vjernicima župnik Dračevice, Donjega Humca i Nerežišća don Marko Plančić (foto: J. Bašić)

Čestitka upućena starima, bolesnima i nemoćnima
Pred kraj mise polnoćke novi župnik Dračeviće, Donjega Humca i Nerežišća čestitao je vjernicima svetkovinu Božiću, zamolivši ih da božićnu čestitku prenesu svojima najmilijima i onima koji zbog starosti, bolesti i nemoći nisu mogli sudjelovati u obredima. Najavio je da će se svečana božićna misa u Dračevici slaviti ujutro u 8.00 sati.

župnik u Dračevici don Marko Plančić prošao je kroz župnu crkvu s božićnim Djetetom (foto: J. Bašić)

Misa polnoćka u Supetru počinje u 22.00 sata
U svim župama na Braču slavit će se večeras mise polnoćke kao mise bdjenja uoči svetkovine Kristova rođenja. U župi sv. Petra apostola u gradu Supetru misa polnoćka počinje u 22.00 sata, a predvodit će je novi supetarski župnik don Pavao Gospodnetić.

Podjelite:

You may also like...