PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Župa sv. Petra u Supetru objavila župnu statistiku. Doznajte koliko je lani bilo krštenih, umrlih i vjenčanih u gradskoj župi

Župa sv. Petra apostola u Supetru objavila je početkom ove godine župnu statistiku za proteklu godinu. Običaj je to i u drugim župama da se na misama zahvalnicama koje se slave na Silvestrovo, 31. prosinca, objave podaci o broju krštenih, umrlih i vjenčanih u godini na izmaku.

Potvrđuje se pozitivni trend u župi
Prema objavljenim podacima, u gradskoj župi u 2019. godini bilo je 39 krštenja, 27 umrlih i 10 vjenčanja. — I ove godine se potvrđuje pozitivni trend u našoj župi. Više je rođenih nego umrlih. Bogu hvala na tome, poručio je supetarski župnik don Pavao Gospodnetić, izrazivši nadu da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

Prvo vjenčanje u župi sklopljeno 26. siječnja
Prema dostupnim podacima, prvo krštenje obavljeno je 26. siječnja, a posljednje 14. prosinca. Prvo vjenčanje u 2019. godini između Matea Stankovića i Jelene Fortunić sklopljeno je 26. siječnja, a posljednje u protekloj godini 26. listopada, kada su pred oltar izašli Danijel Goić i Lana Vranjičić.

U 100. godini preminula Gjermina Radman
Što se tiče preminulih, najstarija od njih Gjermina Radman, rođena 1919. godine, napustila je ovaj svijet 24. svibnja u 100. godini života, dok je najmlađi bio Damir Salopek, rođen 1958. godine, a koji je preminuo 17. prosinca u 61. godini života. Prvi preminuli prošle godine, 3. siječnja, bio je Ante Vladilo, rođen 1929. godine, a posljednja Gita Markusović, rođena 1951. godine, koja je umrla 30. prosinca.

Župa sv. Petra apostola u gradu Supetru objavila je podatke o broju krštenih, umrlih i vjenčanih u 2019. godini. – I ove godine potvrđuje se pozitivni trend u našoj župi. Više je rođenih nego umrlih. Bogu hvala na tome. Neka se takav trend nastavi i ubuduće, poručio supetarski župnik don Pavao Gospodnetić (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...