PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Župnik najavio da će za božićnu ispovijed biti na raspolaganju vjernicima u župnoj kući uz poziv

Nove epidemiološke mjere koje su stupile na snagu 28. studenoga, znatno strožije od prethodnih odluka, a koje će se primjenjivati do 21. prosinca, neposredno do svetkovine Božića, ponukale su i bračke svećenike na promišljanje o tome kako provoditi mjere u župnim zajednicama, a u isto vrijeme vjernicima u novim uvjetima osigurati pružanje duhovnih “usluga”.

Jedan od svećenika, don Marko Plančić, dušobrižnik na službi u Nerežišćima, Donjemu Humcu i Dračevici, pojasnio je vjernicima u najnovijoj poruci da će se i za ovogodišnji Božić vjernicima omogućiti sakrament ispovijedi, odnosno pomirenja, ali u nešto izmijenjenim okolnostima.

Zamolio vjernike da se prije dolaska najave
— Imajući u vidu trenutno lošu epidemiološku situaciju, po pitanju božićne ispovijedi naš biskup Petar Palić savjetovao je vjernike da iskoriste prigodu za ispovijed tijekom cijeloga vremena došašća kako bi se izbjegle gužve. Zato će župnik biti svaki dan na raspolaganju za ispovijed u župnoj kući. Prije same ispovijedi molimo da se najavite, usmeno, telefonom ili još i bolje na broj mobitela, poručio je vjernicima župnik Plančić.

Uz poštivanje epidemioloških mjera
— Ispovijed će se održavati poštujući naravno epidemiološke mjere (distanca, dezinfekcija ruku, maska…). Molimo ne čekajte zadnji dan i čas, napisao je u poruci nerežiški dušobrižnik. Prethodno je taj brački župnik upoznao vjernike da se od ponedjeljka, 30. studenoga, mise u župi neće više slaviti u kapeli časnih sestara Anćela, nego u župnoj crkvi. — Jedino u njoj možemo garantirati potrebni razmak i u isto vrijeme omogućiti slavlje svete mise svima onima koji tijekom tjedna na njoj žele sudjelovati, napisao je Plančić. Apelirao je na starije župljane da sudjeluju na misama preko tjedna, kako bi se na nedjeljnim misama mogli okupiti mlađi vjernici, odnosno oni koji, kako je dodao, “ne spadaju u rizične skupine ljudi”.

Molitvom pomozimo svima koji se bore s pandemijom
Pozvao je vjernike i na odgovorno ponašanje u vremenu pogoršane epidemiološke situacije. — Pokušajmo svojim odgovornim ponašanjem i molitvom pomoći svima onima koji se bore s ovom pandemijom, na poseban način liječnicima i medicinskim sestrama i te svima koji boluju od ove opake bolesti, poručio je don Marko Plančić.

don Marko Plančić, župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...