Župnik uoči slavlja Prve pričesti poručio: “Nadam se da ovo slavlje neće biti privremeni oproštaj od Crkve i sakramenata do krizme”

Župnik župe Gospe Karmelske u Nerežišćima, isto tako i u Donjemu Humcu i Dračevici, don Marko Plančić objavio je danas, 8. svibnja, na Facebook stranici župe kako će se slavlje Prve pričesti održati u nedjelju, 9. svibnja.

Prva pričest 9. svibnja u Nerežišćima, a 16. svibnja u Donjemu Humcu
Prema župnim obavijestima, Prva pričest počinje u 11.00 sati pred crkvom Sv. Roka, odakle će se procesija s prvopričesnicima uputiti do župne crkve u kojoj će se slaviti svečana euharistija. U Donjemu Humcu, najavio je župnik Plančić, slavlje Prve pričesti održat će se u nedjelju, 16. svibnja, i to također u 11.00 sati, a početak je planiran pred župnom crkvom.

Župnik Plančić: Za nadati se da će roditelji biti promotori vjere
Župnik je roditeljima prvopričesnika uputio zahvalu. — Toplo zahvaljujemo na susretljivosti, suradnji i ljubaznosti te na pomoći oko organizacije slavlja Prve Pričesti u Nerežišćima i Donjem Humcu. Našoj djeci prvopričesnicima kao župa čestitamo slavlje Prve svete pričesti s nadom da ovo slavlje neće biti privremeni oproštaj od Crkve i svetih sakramenata do prijema krizme. Za nadati se da će i roditelji sa svoje strane biti promotori vjere i kršćanskoga života koji će našim prvopričesnicima biti nadahnuće za daljnji rast u vjeri, poručio je župnik Plančić.

župnik Nerežišća, Donjega Humca i Dračevice don Marko Plančić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...