Gorjelo na deponiju Košer; požar pod kontrolom, još uvijek nije ugašen

Odlagalište otpada “Košer” nedaleko Pučišća, točnije jugoistočno od Gornjega Humca, danas, 23. srpnja, zahvatio je požar u prijepodnevnim satima. O požaru je dojava zaprimljena u 10.14 sati, kada su pripadnici Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Pučišća odmah izišli na požarište. Vrijedi istaknuti da su u gašenju toga požara sudjelovala sva Dobrovoljna vatrogasna društva s otoka. U gašenju požara na tom odlagalištu sudjelovalo je tako 11 vatrogasnih vozila i 30 vatrogasaca.

Požar je pod našom kontrolom

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika DVD Pučišća Ante Martinića, iz toga je društva u gašenju požara sudjelovalo 10 vatrogasaca. Požar je pod našom kontrolom, ali ne možemo ga proglasiti ugašenim, rekao nam je Martinić, napomenuvši kako će članovi društva ostati na dežurstvu i preko noći. Dodao je i kako je požar zahvatio pola hektara površine.

Brački vatrogasci danas su se u 17.00 sati oglasili zvucima sirena na vatrogasnim vozilima, a u povodu tragične smrti vatrogasca Ivana Galekovića iz Velike Gorice, koji je danas ispraćen na posljednji počinak. Zvucima sirene oglasili su se tako DVD Supetar, DVD Pučišća, DVD Bol, DVD Selca i DVD Milna. Neka mu je laka Hrvatska zemlja, poručili su brački vatrogasci. (Jadran Bašić)

požar na odlagalištu "Košer" koji je planuo danas, 23. srpnja, pod kontrolom je gasitelja, ali još uvijek nije ugašen; dežurstva će biti organizirana i prreko noći (izvor: Vatrogasci Supetar)

požar na odlagalištu “Košer” koji je planuo danas, 23. srpnja, pod kontrolom je gasitelja, ali još uvijek nije ugašen; dežurstva će biti organizirana i prreko noći (izvor: Vatrogasci Supetar)

You may also like...