Gorjela borova šuma i makija kod Ložišća

Na prostoru Nerezine kod Ložišća na Uskrs, 4. travnja, izbio je požar otvorenoga prostora. Vatrogasni obavještajni centar Brač dojavu o požaru primio je u 16.20 sati, a u njegovu gašenju sudjelovale su sve vatrogasne postrojbe na otoku.

Angažirano je 13 vozila i 33 vatrogasaca iz DVD-a Milna, Bol, Pučišća, Selca i Supetar.

Stradala borova šuma i makija
— Požar je lokaliziran u 18.30 sati, a opožareno je oko 7,5 hektara uglavnom borove šume i makije. Na požarištu je uspostavljeno dežurstvo tijekom noći, a sutra (danas, op. a.) ujutro će se napraviti nova procjena situacije i donijeti konačna odluka o proglašenju istoga ugašenim, objavili su supetarski vatrogasci na Facebooku. O požaru kod Ložišća upit smo poslali i Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Zanimalo nas je i je li izvršen očevid na požarištu te što je utvrđeno izlaskom na mjesto koje je bilo zahvaćeno požar. Za sada još nismo dobili odgovor.

Požar i kod Gornjega Humca
Lokalni portal boljani.info javio je sinoć da je požar izbio i kod Gornjega Humca, a vijest je lokalnom portalu potvrdio jedan od bolskih vatrogasaca Nikola Topalović. — Dobili smo dojavu o požaru otvorenoga prostora i trebala je ispomoć kolegama DVD-a Pučišća. Brzom intervencijom spriječeno je daljnje širenje požara, rekao je Topalović za bolski portal.

izvor: DVD Bol Facebook

Podjelite:

You may also like...