PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Požar kod Bobovišća, u cjelonoćnoj akciji gašenja sudjelovalo 45 vatrogasaca s 13 vozila; podignuti vatrogasci iz svih vatrogasnih društava na otoku, požar stavljen pod kontrolu, ali još uvijek nije u potpunosti ugašen

Sinoć je kod Bobovišća izbio požar. Po orkanskoj buri i hladnoći te nadljudskim naporima brački vatrogasci cijelu su se noć borili s vatrom, a požar je tek u ranim jutarnjim satima stavljen pod kontrolu. Požar još uvijek nije ugašen, a na požarištu su vatrogasci koji natapaju teren.

Podignuti vatrogasci iz svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava
Prema riječima vatrogasnoga zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića Dragana, centar Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Supetar dojavu o otvorenom požaru na predjelu Bobovišća primio je oko 21.00 sat. — Čim smo dobili potvrdu informaciju o otvorenoj vatri, podignuli smo vatrogasce iz Supetra, Milne, Selaca, Pučišća i Bola. U akciji gašenja požara sudjelovalo je 45 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila. Iz DVD-a Pučišća u gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca s 1 vozilom, iz DVD-a Selca također 3 vatrogasca s 1 vozilom, iz DVD-a Bol isto toliko, iz DVD-a Milna u gašenju je sudjelovalo 9 vatrogasaca s 3 vozila, dok su ostalo bili pripadnici DVD-a Supetar, izvijestio nas je telefonom Martinić Dragan.

Zatvorena prometnica između Ložišća i Milne, isključena električna energija
Vatrogasni zapovjednik iz Supetra istaknuo je da je u požaru izgorjelo 5 hektara makije, niskoga raslinja i mlade borove šume. Zbog požara za cijeli promet bila je u potpunosti zatvorena prometnica između Ložišća i Milne te privremeno, do nešto iza ponoći, isključena i električna energije zbog potreba gašenja požara.

Požar lokaliziran ujutro u 2.00 sata
— Požar je lokaliziran tek ujutro u 2 sata, ali još nije u potpunosti ugašen. U ovom trenutku vatrogasci i dalje rade na terenu te ga natapaju, a očekujemo da će požar biti ugašen do kraja dana, istaknuo nam je u razgovoru mladi vatrogasni zapovjednik Martinić Dragan. Dodao je da je primarna zadaća vatrogasaca bila spriječiti da požar ne prođe glavnu prometnicu te se tako ne proširi, a što bi onda izazvalo nove poteškoće za vatrogasce na terenu.

Vatrogasci saniraju požarište
Na požarištu se u ovom trenutku, prema riječima vatrogasnoga zapovjednika, nalaze vatrogasci iz Milne, Selaca, Pučišća i Supetra, dok su vatrogasci iz Bola, kako nam je rekao, upućeni kućama. Na sanaciji požarišta sudjeluje 17 vatrogasaca sa 7 vozila, rekao je Martinić Dragan.

Nikola Martinić Dragan: Bila je to velika borba
Osvrnuvši se na akciju gašenja požara u noći olujne i orkanske bure zapovjednik Martinić nam je rekao: — Noć je bila jako teška i zahtjevna zbog orkanskih udara bure. Pohvalio bih sve vatrogasce, profesionalne i dobrovoljne, koji su sudjelovali u akcija gašenja požara po zahtjevnom vremenu. Bila je to velika borba. Dodao je da su ujutro između 6.00 i 7.00 sati zamijenjene vatrogasce snage na terenu.

Unatoč orkanskoj buri i hladnoći te nadljudskim naporima brački vatrogasci stavili su pod kontrolu požar kod mjesta Bobovišća (izvor: DVD Bol)

Podjelite:

You may also like...