Gorjelo na području između Bobovišća i Ložišća; požar gasilo trideset vatrogasaca, u gašenju sudjelovale i zračne snage

Danas, 24. listopada, oko 15.00 sati lokaliziran je požar koji je izbio kod Ložišća, točnije na području Bobovišća – Ložišća, a u njegovu gašenju sudjelovali su pripadnici svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava s otoka Brača.

U gašenju požara sudjelovale i zračne snage
Prema dostupnim informacijama, u gašenju toga požara sudjelovalo je trideset vatrogasaca s deset vatrogasnih vozila. U trenutku kad se vatra počela približavati Ložišćima, pozvane su u pomoć i zračne snage. Tako su u gašenju požara sudjelovala i dva Canadaira CL–415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika.

Opožareno područje se natapa i sanira
Opožareno je oko 2 hektara površine, i to uglavnom makije i borovine. Teren obuhvaćen požarom u ovim trenucima se natapa i sanira.

požar koji je izbio danas, 24. listopada, na predjelu između Bobovišća i Ložišća stavljen je pod nadzor oko 15.00 sati, a u njegovu gašenju sudjelovalo je 30 vatrogasaca iz svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava na Braču (izvor: Vatrogasci Supetar)

Podjelite:

You may also like...