Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković: Oštro osuđujem napad u našem Gradu, Supetar je tolerantan i otvoren Grad

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković oglasila se danas, 10. lipnja, povodom nedavnoga nemiloga nasilja koje se dogodilo sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja, u Supetru, kada je u ranim jutarnjim satima došlo do narušavanja javnoga reda i mira, pri čemu je nekoliko mlađih osoba napadnuto, prvo verbalno, a zatim i fizički, među kojima je jedna osoba završila i na bolničkom liječenju.

— Oštro osuđujem napad koji se dogodio u našemu Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom, istaknula je gradonačelnica u objavi na facebooku.

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (izvor: facebook Ivana Marković)

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (izvor: facebook Ivana Marković)

Nemili događaj zbio se Ulici hrvatskih velikana gdje je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba, a o čemu je odmah obaviještena supetarska policija koja je izišla na uvid. Policijski službenici Policijske postaje Brač utvrdili su da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba, i to 26–godišnjaka, 26–godišnjakinju, dvojicu 21–godišnjaka i jednoga 22–godišnjaka. Napadnute osobe sezonski su radnici u Supetru. Policija je za sada uhitila dvojicu napadača, od kojim jednoga u Supetru, a drugoga u Splitu. Napadnutim sezonskim radnicima u pomoć je priskočio 26–godišnji supetarski vatrogasac, pripadnik tamošnjega Dobrovoljnoga vatrogasnog društva, koji je zadobio višestruku frakturu nosne kosti te je završio u bolnici. Napadač na vatrogasca zaradio je kaznenu prijavu, a Državno odvjetništvo je – doznajemo – napadaču izreklo mjeru opreza, odnosno zabranu približavanja napadnutoj osobi do 150 metara.

— Grad Supetar oduvijek je bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu, poručila je gradonačelnica i naglasila da će zbog napada koji se dogodio nakon utakmice Tordica kupa organizatorima biti uskraćena planirana donacija Grada, kao i korištenje svih sportskih terena u vlasništvu grada Supetra za održavanje toga kupa.

Gradonačelnica je odluku donijela iz razloga što su – kako je objavila – napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa, iako se, dodala je, napad nije dogodio za vrijeme turnira. — Našem Supetraninu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti, poručila je prva žena grada Supetra.

Napad su osudili i supetarski vatrogasci. —DVD Supetar se sa svojim cjelokupnim djelovanjem uvijek zalagao za toleranciju i nenasilje i u tom je smjeru od svojega osnutka do danas odgajao generacije svojih članova te ovim putem beskompromisno osuđuje svako nasilje na bilo kojoj osnovi. Vidimo iz novinskih napisa da su policijsku službenici u istraživanju ovoga slučaja bili brzi i učinkoviti, a očekujemo i od Torcide da se o rečenome incidentu jasno i promptno očituje; u suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje daljnje sudjelovanje u organizaciji supetarskoga Torcida kupa, poručili su. Kako doznajemo, policija i dalje intenzivno traga za ostalim napadačima na sezonske radnike.

narušavanje javnoga reda i mira u gradu Supetru dogodilo se u Ulici hrvatskih velikana u noći sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja. Policija je uhitila i privela dvojicu napadača dok se za ostalima i nadalje intenzivno traga (foto: J. Bašić)

narušavanje javnoga reda i mira u gradu Supetru dogodilo se u Ulici hrvatskih velikana u noći sa subote, 8. lipnja, na nedjelju, 9. lipnja. Policija je uhitila i privela dvojicu napadača dok se za ostalima i nadalje intenzivno traga (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...